Zsolnay Negyed éjszakája

Időpont
2024.09.14. 18:00 - 23:55

2024. szeptember 14-én egyéjszakás kultúrkalandra várják az érdeklődőket a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói igen népszerűek, ám egy különlegesebb esemény még inkább látogatásra vonzza a vendégeket, amikor is izgalmas programokon vehet részt minden kicsi és nagy. A Kulturális Örökség Napjához kapcsolódó esemény, mely az esti óráktól késő éjszakáig tart, rendhagyó tárlatvezetésekkel, koncertekkel, izgalmas programokkal várja a látogatókat. A Zsolnay Kulturális Negyed ezen az éjszakán kitárja kapuit, és egy ritkán látható arcát mutatja.

Rendhagyó éjszakai tárlatvezetéseken tárulnak fel a Zsolnay Negyed kevésbé ismert titkai. A vezetett séták során bejárható az Illúzió vs Valóság című kiállítás, a Negyed összes tárlata, a Látványmanufaktúra, a Zsolnay Mauzóleum, valamint megismerhető Zsolnay Miklós kalandos életútja. Időutazás a Zsolnay család egykori lakóházában címmel korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatókat a 19. századi mindennapokba, a Zsolnay család és Pécs életébe. Zsolnay kemence túrát tart Kehidai László, amely során a résztvevők beléphetnek a máskor nem látogatható kemence-térbe is.

Az éjszaka során a tudomány és a játékok szerelmeseit várja a VR Univerzum, a Planetárium és a Labor – Interaktív Varázstér is.

Részletek hamarosan:https://www.zsolnaynegyed.hu/

Irány a webshop!