Zabolátlan lovaim - Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell lírai dalestje

Időpont
2023.07.21. 20:00 - 22:00

Kollár-Klemencz László két nagyszerű zenésszel együtt készítette el új produkcióját. Farkas Róbert hegedűművész, a Budapest Bár vezetője, valamint Dargay Marcell, a Katona József Színház és más színházak állandó zeneszerzője különleges, művészi és sok - sok ötlettel teli kíséretet adnak Kollár rendkívül szuggesztív és érzelmes előadásmódjához.A Zabolátlan lovaim című produkcióban kivételes hangulatvilágú köntösbe öltöztetnek emblematikus magyar és külföldi dalokat.

A Zabolátlan lovaim című produkcióban kivételes hangulatvilágú köntösbe öltöztetnek emblematikus magyar és külföldi dalokat, köztük Kollár saját dalait is. Gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalokat válogattak egy csokorba: “Klasszikus francia sanzonok, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusai, valamint a kortárs popkultúrából ehhez a hangulathoz illő dalokból áll a repertoár. A teljesség igénye nélkül a következő előadók dalaiból válogattunk: Jacques Brel, Yves Montand, Dalida, Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte, Marlene Dietrich.”
A műsor egyedisége, hogy szinte minden dalnak új magyar fordítást adtak, amelyeket Grecsó Krisztián, Máthé Zsolt és Kollár-Klemencz László írtak kifejezetten erre a válogatásra, így nagyon izgalmas és egyedülálló anyag jött létre. Grecsó Krisztián így nyilatkozott az új dalokról: “Meg kell a szívnek szakadni, ha az ember Kollár-Klemenczet hallgat. Csak merengeni lehet mellette, esetleg döbbenten, kitárt karral állni: „ki gondolta volna, hogy ilyen sok kráter, régi seb van ott, az örökké meggyógyuló lélekben?!” Laci nem szépeleg, mert elég bátor, hogy szeresse a világot és magát. Tud elmélyülni, és el is meri engedni a gyeplőt. Gyönyörű sanzonok, régi nagy balladák, legendás dalok metamorfózisa ez a lemez, mind lenyűgöző Kollár-Klemenczi köpenyben vált varázslatos kortárs zenévé.” A műsorban Farkas Róbert több hangszert is megszólaltat, így hegedűn, brácsán, harmonikán, buzukin és gitáron is játszik a dalokban, Dargay Marcell pedig zongorázik.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed - Pirogránit udvar
Elővételi jegy: 3.590 Ft

Ültetett koncert, helyfoglalás érkezési sorrendben.
Esőhelyszín: E78 koncertterem

Irány a webshop!