Simply English

Időpont
2023.11.20. 19:00 - 20:00

Válogatás további dorseti dalokból a Hammond gyűjteményből Magyarország egyetlen angol folk formációja, a Simply English hangszerelésében. A repertoárban szerepel tábornok, lóverseny, udvarlás és egy szerencsétlen felszarvazott!

Jegyár: 1000 Ft
Spechel tagoknak: 500 Ft

Szervező: Spechel Angol-Magyar Kulturális Egyesület

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

A Simply English trió angol népzenét játszó együttes Pécsről. Tagjai Andy Rouse (korábban a The Folk Tone Drum tagja) és Fenyvesi Béla a Szélkiáltó együttesből. Andy és Béla a Simply English megalakulása előtti években is már többször játszott együtt. (A Szélkiáltó és Andy Rouse készített egy angol gyerekdalokat tartalmazó kazettát This is the Way címmel, és Andy több verset is lefordított angolra a Szélkiáltónak.)
Az együttes 1996-ban kezdett rendszeresen együtt játszani, amikor Andy, aki egyébként angol történelmet és kultúrát tanít a Pécsi Tudományegyetemen, beindított egy új kurzust Brit kultúrtörténet népdalokon keresztül címmel. A kurzus kiegészítéseként összeállított egy-egy órás előadást zenei illusztrációkkal, amellyel több magyar városban már felléptek. Az előadás időutazásra viszi a közönséget a feudalizmus bukásának kezdetétől és John Lackland (Rossz János herceg) idejétől a a még mindig mezőgazdasági XVII. és a korai XVIII. századba, az Ipari Forradalomig, a Viktória-korabeli 'music hall'-ig, végül megérkezik századunkba. Minden állomást egy-egy odaillő dal jelez.
Az előadás szórakoztató és informatív, egyaránt hasznos angol társadalomtörténetet tanuló diákoknak és a népi kultúrát karosszékben élvezőknek vagy bárkinek, aki szeret meghallgatni "néhány jó régi dalt".
2001 elején csatlakozott Babarci Bulcsú a duóhoz, s így a Simply English trió lett.

Irány a webshop!