Pécsi Napok Fesztivál

Időpont
2023.09.20. 17:00 - 09.24 22:00:00

Pécs rendhagyó módon bemutatkozó múzeumainak, szakrális tereinek és ipari műemlékeinek környezetében változatos programkavalkád várja a közönséget.

A szorgalmi időszak kezdetén az egyetemi hallgatók ellepik a várost, az esti koncertek leginkább ennek a korosztálynak szólnak. A programsorozat változatos nappali elemei a családok és idősebbek számára is tartalmas kikapcsolódást kínálnak. A gasztronómiát és a jó baranyai borokat kedvelők korosztálytól függetlenül lazíthatnak a pécsi belváros hangulatos helyszínein.

szeptember 20. szerda

ICDIP – International Cultural Day in Pécs

17.00 PTE Táncegyüttes, Olivér Zrínyi gitárkoncert

18.00 Ballett Camara
A PTE nemzetközi programjainak kihagyhatatlan fellépői ezúttal is látványos afrikai dob- és táncshow-val érkeznek Pécsre.

19.00 Oriental Fusion - egyiptomi hastáncshow
A csoport tíz éve táncol együtt, a fúziós, modern hastáncot képviselve. Hazai és nemzetközi versenyeken dobogós helyezést értek el.

20.30 ERUAL koncert
Erual, 22 éves énekes-dalszerző Bretagne-ból, már fiatalon megkezdte zenei pályafutását és zongoratanulmányai a kezdetektől fogva saját dalok komponálására ösztönözték. 2020-ban a Rennes-i Egyetem “Á vous de jouer!” tehetséggondozó programjának díjazottja lett. Számait a pop, elektro-pop, indie, világzene és francia varieté stílusjegyei inspirálták.

21.30 Sena Dagadu koncert
A magyar könnyűzene meghatározó alakja, a hazai popkultúra központi figurája. Sena ezúttal trióban érkezik Pécsre, Élő Márton és Pásztor Ákos kíséretében.

szeptember 21. csütörtök

19:00 Arad Napja

21:00 PMD Blues Band
A Dél-dunántúli régió legidősebb és egyetlen blues zenekara az immár 34 éves PMD Blues Band, melyet bő három évtizede Fekete Kálmán alapított Attila fiával, aki a basszusgitáros posztot látja el. Meghatározó stílusuk a Chicago-blues, annak is főként a shuffle és a boogie woogie alapú táncolható ága. Színpadra áll velük a Sörfőző Zoltán vezette pécsi Brass Dance fúvós trió, kiegészülve a PMD korábbi szaxofonosával, Nagy Balázzsal, így hamisítatlan Chicago-blues hangzást hallhatunk. Műsorukon B.B.King, Albert Collins, Eb Davis, Otis Redding feldolgozások szerepelnek, de két Jimi Hendrix örökzöld is hallható lesz.

szeptember 22. péntek

A Tanuló Város Fesztivál programjai: ptf.ckh.hu

16.30 PFZ – Fantasztikus klasszikusok – a Tanuló Város Fesztivál programja

18.00 Tillai Timi énekstúdió koncertje – a Tanuló Város Fesztivál programja

19.00 A Mecsek Táncegyüttes előadása – a Tanuló Város Fesztivál programja

21.30 Punnany Massif
A Punnany Massif zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hip-pop.

szeptember 23. szombat

15:00 Rozsda Lovag és a kísértet - musical gyermekeknek egy részben - Pécsi Nemzeti Színház - Kamaraszínház
Az előadás jegyhez kötött! Jegyek: pnsz.hu

17.00 Frank Adél Divatshow – a Tanuló Város Fesztivál programja

19.00 TANAC táncegyüttes – a Tanuló Város Fesztivál programja

21.30 The Biebers
A tíz éves zenekar Puskás Peti vezetésével a jól ismert dalok mellett korábban még sosem hallott számokra is tombolhatnak azok, akik csatlakoznak a Biebers család galaktikus bulijához, szóval ideje megpakolni a csapatáskákat, hiszen „ha hív a város, mindig mennünk kell".

szeptember 24. vasárnap

11:00 Rozsda Lovag és a kísértet - musical gyermekeknek egy részben - Pécsi Nemzeti Színház - Kamaraszínház
Az előadás jegyhez kötött! Jegyek: pnsz.hu

15:00 Rozsda Lovag és a kísértet - musical gyermekeknek egy részben - Pécsi Nemzeti Színház - Kamaraszínház
Az előadás jegyhez kötött! Jegyek: pnsz.hu

XXVII. Európai Bordalfesztivál és I. Bordalnok Énekverseny

15:00 Bor és Dal Ünnepe, Népek Bordalai és Táncai
A korábbi évek hagyományaihoz híven összművészeti program szórakoztatja az érdeklődő közönséget a XXVII. Európai Bordalfesztivál záró eseményén. A nemes nedűk kortyolgatásához a zenetörténet legszebb bordalait hallgathatják a jelenlévők és ha kedvük van, még táncra is perdülhetnek. A jubileumi évbe ért fesztivál (1993 óta 26 európai fesztiválon kívül 4 világfesztivált került megrendezésre) énekesei mellett a program társrendezvénye, az I. Bordalnok Énekverseny döntősei is fellépnek az eseményen.

15:00 Szüreti felvonulás

15:15 Megnyitó – Bor és Dal Ünnepe

15:30 Népek Bordalai és Táncai

Fellépő együttesek:

I. Bordalnok Énekverseny döntősei

Bartók Béla Férfikar – Pécs

Boghese e Ammentos - Szardínia

Mercury-Order Choir - Svédország

Danubius Octet Singers - Szlovákia

Domen Singers - Szlovénia

Csurgó Zenekar - Medina

Misina Néptáncegyüttes - Pécs

Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar - Pécs

19.00 Chache Rom Zenekar és a Fund Iskola táncosai

21.00 ROMENGO Együttes koncert
A Romengo Együttes magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal érkezik a magyarországi színpadokra a zenekar, azok után, hogy 2006 óta Európa számos országában igyekezett Magyarország jó hírét vinni.

A programváltoztatás jogát fenntartják.

Irány a webshop!