Orosz Zoltán harmonikaművész és Barátai koncertje

Időpont
2024.04.26. 19:00 - 21:00

Orosz Zoltán zenei érdeklődése rendkívül összetett.

Orosz Zoltán zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog, így koncertjein a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség.
E zenei sokszínűségnek köszönhetően munkásságának meghatározó eleme a zenei stílusok újragondolása, sajátos értelmezése, egyéni hangszerelési elemekkel való fűszerezése, bemutatva mindazt az árnyaltságot, dinamikát és szenvedélyt, ami e hangszert s megszólaltatóját jellemzi.
Orosz Zoltán harmonikaművész hangszerének egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb művésze. A világ számos pontján koncertezett már, Szingapúrtól Szibériáig, Kanadától Indiáig, Skandináviától Amerikáig mindenhol fergeteges sikereket aratva, a legnagyobb koncerttermektől a sportcsarnokokon át a szabadtéri fesztiválok színpadain egyaránt.
A koncert alkalmával Orosz Zoltán harmonikaművész világszerte ismert és elismert zenei kiválóságokkal muzsikál együtt.
A műsorban elhangzanak magyar népdalfeldolgozások, különleges hangszerelésekben, Francia sanzon, baszk fandangó, argentin tangó, világzene, jazz, filmzene, de helyet kapnak saját szerzemények is, valamint nagy hangsúlyt kap a délszláv népzene, hiszen Orosz Zoltán bácsalmási származása miatt e műfaj különösen sokat jelent a művész számára. A Balkán zenéjét jazzes elemekkel, friss hangszereléssel világzenei rangra emelve szólaltatják meg a koncerten, így a népzenére épülő darabokban meghatározó szerep jut az improvizációnak.

Fellépő művészek:
Orosz Zoltán – Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész
Borbély Mihály - Kossuth- és Liszt-díjas fúvós előadóművész
Horváth Kornél – Kossuth- és Prima-díjas ütőhangszerművész
Lattmann Béla – Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett basszusgitár-művész

Jegyvásárlás online:
https://jegymester.hu/production/383255/orosz-zolt...

Irány a webshop!