Másnap - és mi most itt vagyunk - Cseh-Csengey / Beck-Szűcs 1986 / 2021

Jegyár
3490 Ft-tól
Időpont
2022.01.29. 19:00 - 22:00

Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalainak csak egy szelete került közönség elé keletkezésük idején.

„Másnap,
hát tudod te, mi az, hogy másnap
a fiúk a dolgok mélyére ásnak.”
Csengey Dénes

Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalainak csak egy szelete került közönség elé keletkezésük idején, a 80-as évek végén. Az ekkor született dalszövegek nagyobb része viszont több mint harminc évet pihent a fiókban, mígnem a Cseh Tamás Archívumban őrzött hagyaték részeként megkezdődött ezek feldolgozása. Kiderült, hogy némely szöveghez dallamok is készültek Tamás Bartók Béla úti lakásán, vagy éppen Dénesnél Keszthelyen. Ezek szerencsére szintén fennmaradtak régi kazettákon a szerzők kommentárjaival együtt. A megtalált, megtisztogatott szövegekből, félkész dallamfoszlányokból, dúdolgatott ötletekből állította össze estjét Beck Zoli és Szűcs Krisztián Csengey Balázs segítségével.

A Zoli és Krisztián által befejezett dalok régiek is, mégis maiak, hiszen most nyerték el végső formájukat. A rekonstruáló, alkotó folyamatot követően „a fiúk a dolgok mélyére ásnak” a színpadon, így elevenedik meg és ér össze múlt és jelen a dalokban.

Cseh-Csengey / Beck-Szűcs

1986 / 2021

szerzők: Cseh Tamás és Csengey Dénes

előadók: Beck Zoltán és Szűcs Krisztián

szerkesztő/dramaturg: Csengey Balázs

Jegytípusok

I. rendű

3490 Ft

II. rendű

2990 Ft


Megközelíthetőség

Parkolási lehetőség a Zsolnay negyed parkolójában a Főpályaudvarról a 14 számú busszal,Árkádtól 2,4 számú busszal közelíthető meg majd 300m kell sétálni.

Elérhetőség
Név
Zsolnay Negyed – E78
Cím
E78 | Koncertterem
Telefonszám
+36 72 500 350
Email
Irány a webshop!