MárkusZínház Éjszakája - Az árnyak életre kelnek..

Időpont
2021.06.26. 19:00 - 23:00

Kedves Mélyen Tisztelt Árnyjátékos, Múzeum-látogató Publikum!

Nagy örömmel hívunk Bennőtöket 2021. Június 26-án este 7 órától, a Múzeumok éjszakáján egy igazi különleges indiai bábmúzeumba, árny-bábkészítő workshopra, sötétedés után fény-árnyfestésre Pécs belvárosába, a Márkus Színbe!

KERALA, a tradicionális indiai templomi árnyjáték, a TOLPAVAKOOTHU központja. Innen érkezik a kiállításra Ramachandran Pulavar gyűjteménye is, melynek bábjai a KARAKULIT Fesztivál óta a MárkusZínház társulatának tagjai.

A tol-pava-koothu összetett szó, jelentése: bőr-báb-játék, egy tradicionális, rituális művészeti forma, amit Bhadrakali istennő templomában játszanak éjszakánként. A bábok apró jeleneteken keresztül mesélnek az indiai mitológia világából…Ezen az éjszakán bepillanthattok a tradícionális keralai bábjáték kulisszái mögé, megcsodálhatjátok a 40-190 éves bábokat, elkészíthetitek ti is saját árnybábotokat, kipróbálhatjátok a kókuszmécsesek varázslatos árnyvilágát, s közben megismerhetitek a tradícionális indiai zenét, mely a Tolpavakoothu játékot kíséri.

Várunk Bennőtöket Sok Szeretettel!a MárkusZínház társulata.

u.i.: A kiállítás nagy része kívülről is látható lesz, így ha nem rendelkezel védettségi igazolvánnyal, akkor is szívesen látunk.
Megközelíthetőség

Parkolási lehetőség a Kossuth tér alatti mélygarázsban a Főpályaudvarról és a Vásárcsarnok buszmegállójából a 4 és 4Y számú buszokkal közelíthető meg majd az Árkádtól 500 métert az Irgalmasok utcáján felfelé kell sétálni,majd Széchenyi tértől Perczel Miklós utca irányába.

Elérhetőség
Név
MárkusZínház
Cím
7623, Pécs Perczel Miklós u. 23.
Telefonszám
+36 20 470 7266
Irány a webshop!