Kívülállás – íróportré / Gazdag József / Görföl Balázs

Időpont
2022.05.26. 19:30 - 20:45

2004-ben jelent meg Gazdag József „Kilátás az ezüstfenyőkre” című novelláskötete, amelyet a Bródy-díj zsűrije az év legjobb elsőkötetének választott, s a kassai születésű író képviselhette a magyar irodalmat az Európai Elsőkötetesek Fesztiválján.

Gazdag József a reményt keltő pályakezdés után eltávolodott az irodalmi élettől, a pozsonyi Új Szó futballmellékletét készítette több mint egy évtizeden keresztül. Az itt született tárcákból állt össze az „Egy futballfüggő naplójából” című kötet 2015-ben, amelyet Esterházy Péter mutatott be, s amelyért a szerző Feleki László-díjban részesült.

Gazdag újságíróként dolgozik, s egyelőre még csak részletek olvashatók készülő regényéből, amelyet az olvasók és a szakma képviselői is régóta várnak: jól példázza ezt a Jelenkorban megjelent, az elmúlt harminc év legjobb magyar novellásköteteit felsoroló lista, amelyre a lap által felkért szerkesztők és irodalmárok szavazatai alapján a „Kilátás az ezüstfenyőkre” is felkerült.

Az egyetemi éveit Pécsen töltő Gazdag Józsefet Görföl Balázs, a Jelenkor folyóirat szerkesztője kérdezi inspirációkról, könyvekről, kitérőkről, kívülállásról – és alighanem arról is, mit jelent íróként gondolkodni, írónak lenni 2022-ben.

A belépés ingyenes.

Link:
Gazdag József: https://hu.wikipedia.org/.../Gazdag_J%C3%B3zsef_(%C3%BAjs...

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

A fesztivál költségvetésének nagy része a Swimathon adománygyűjtő kampányán keresztül érkezett az Irodalmi Diszkó számára. Nagyon köszönjük a kampányban részt vevő követeink munkáját és a magánszemélyek felajánlásait!

A Swimathon-kampány oldala: https://pecsikozossegialapitvany.hu/swim.../irodalmi-diszko/

Köszönet az intézményes támogatóknak:
Swimathon / Pécsi Közösségi Alapítvány
Magvető Kiadó
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
Szépírók Társasága

Megközelíthetőség

Parkolási lehetőség a Kossuth tér alatti mélygarázsban a Főpályaudvarról és a Vásárcsarnok buszmegállójából a 4 és 4Y számú buszokkal közelíthető meg majd az Árkádtól 500 métert az Irgalmasok utcáján felfelé kell sétálni,majd Széchenyi tértől Király utca irányába.

Elérhetőség
Név
Made in Pécs Café
Cím
Kazinczy u. 1.
Telefonszám
+36 20 598 0000
Nyitva tartás

hétfő: 09:00 - 02:00
kedd: 09:00 - 02:00
szerda: 09:00 - 02:00
csütörtök: 09:00 - 02:00
péntek: 09:00 - 02:00
szombat: 09:00 - 02:00
vasárnap: zárva

Irány a webshop!