Kerámia Triennálé

Időpont
2024.03.09. 10:00 - 04.21 18:00:00

100 alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén

Az Országos Kerámiaművészeti Triennálé nagyszabású kiállítása a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be március 9-től Pécsett, a Zsolnay Negyed m21 Galériájában.

A pályázatot óriási érdeklődés kísérte. A Triennálén a zsűri döntése alapján 100 alkotó több mint 200 munkáját láthatjuk, így a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállításának mondható.

A szervezők szándéka a nagy múltú, 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatása, mely rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosít a magyar kerámiaművészek és designerek számára, ezúttal Triennálé formában.

2024-ben a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. Az itt látható anyagot úgy választották ki, hogy az a kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebb és legfrissebb képét adja, ennek érdekében kifejezetten biztatták az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók – és az m21 Galéria óriási, több mint 1000 m2-es területe – adtak lehetőséget. A szokásos szekciók mellett újdonság a design területének kiemelése, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, illetve a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

Az m21 Galéria immár második alkalommal ad otthont a kortárs kerámia triennálénak, 2021-ben épp a Covid végén került először megrendezésre.

Szervezők: Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány, KKMM- Nemzetközi Kerámia Stúdió, Zsolnay Örökségkezelő NKft.

Megtekinthető március 9-től április 21-ig a Zsolnay Kulturális Negyedben, az m21 Galériában.

Részletek: https://m21.pecsigaleriak.hu/programok/orszagos-keramiamuveszeti-triennale

Irány a webshop!