Halmai Róbert: Nagyapám című könyvének bemutatója

Időpont
2019.10.14. 17:00 - 11.14 18:30:00
Háttér

A könyvbemutató kapcsán a szerző, Halmai Róbert és Balogh Róbert beszélgetnek.

A csatolmányban található képek fölhasználhatóak, illetve küldök egy leírást is:

Idézet a könyvből:

"Az élesztőn múlik minden, magyarázta maga elé bámulva a pék. Attól lesz a kenyér olyan, amilyen, annak köszönhető, hogy a kenyér – kenyér. Attól lesz kívül kemény, belül puha. Ropogós és foszlós egyszerre. A liszt és a víz mit sem ér nélküle, a só is csak az ízét adja. A kovász ad életet a kenyérnek."

Halmai Róbert 1978-ban született Pécsett. Eleinte verseket publikált, a Dokk.hu internetes irodalmi portál szerkesztője volt. Az elmúlt években prózai írásai jelentek meg. Közművelődési szakember, jelenleg Budapesten él. Nagyapám című családregénye az első kötete.

A regény rövid ismertetője

Nem sokkal a távol élő nagyapa halálát követően egy csomagot kap a család egy osztrák ügyvédtől, benne levelek, képeslapok, fényképek. Lehet-e emlékezni egy nagyapára úgy, hogy nincsen közös múlt, nincsenek közösen megélt történetek? Amikor a múlt nem más, mint az újra és újra elmesélt családi anekdoták?

Halmai Róbert Nagyapám című családregénye egy levelek, képeslapok, fényképek, újságkivágások, adás-vételi szerződések és más iratok alapján újraírt családtörténet. Három generáció sorsa olvad benne össze egyé. Szól egy fiatalemberről, aki a gyökereit keresi, szól az édesapáról, aki nem akar emlékezni, szól a nagyapáról, aki menekültként éli egész életét, és szól egy titokzatos gyilkosságról. Rejtélyek tisztázódnak vagy lesznek benne még rejtélyesebbek.

Ez a családtörténet egy megoldatlan bűntény, tele titkokkal és fekete-fehér fényképekkel, melyben az áldozat maga a család története, gyilkos benne minden szereplő, a nagyapa, az édesapa és az unoka is. Az olvasó a nyomozó, aki egy doboznyi levélből, képeslapból, fényképből és újságkivágásból fejti fel egy család történetét.

A részvétel ingyenes! Szervező: Halmai Róbert, ZsÖK NKft.

Megközelíthetőség

A Főpályaudvarról és a Vásárcsarnok buszmegállójából a 4 és 4Y számú buszokkal közelíthető meg, majd az Árkádtól 500 métert az Irgalmasok utcáján felfelé kell sétálni.

Parkolási lehetőség a Kossuth tér alatti mélygarázsban.

Elérhetőség
Név
Művészetek és Irodalom Háza
Cím
7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8.
Telefonszám
+36 72 510 628
Email
Nyitva tartás

hétfő: 10:00 - 18:00
kedd: 10:00 - 18:00
szerda: 10:00 - 18:00
csütörtök: 10:00 - 18:00
péntek: 10:00 - 18:00
szombat: zárva
vasárnap: zárva

Irány a webshop!