Fjällräven Vándortúra a Mecsekbe

Időpont
2023.08.28. 08:00 - 08.31 16:00:00

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb, szervezett többnapos gyalogtúráját. Idén nyáron a Fjällräven Vándortúra a Mecsekbe hívja a természetjárás kedvelőit, hogy négy nap alatt 74 kilométert megtéve, együtt fedezzék fel a hegység szépségeit. A 2023. augusztus 28. és 31. között megrendezett élménytúrára március elsejétől lehet jelentkezni az esemény honlapján.

3 év – 3 helyszín, akár ez is lehetne a svéd túrafelszerelés-gyártó, a Fjällräven által szervezett közösségi túraesemény új mottója, hiszen mostantól kezdve a természet és a túrázás szerelmesei Magyarország három legszebb és legkülönbözőbb tájegységeit ismerhetik meg a Vándortúra során, méghozzá háromévenkénti ciklusokban: 2023-ban a Mecseket, 2024-ben a Bükköt, 2025-ben a Balatont, majd újból a hegyeket.

A Fjällräven Vándorútra idén járja be először a Mecsek szívét. A résztvevők a hegyeken, völgyeken átívelő 74 kilométeres távot 4 nap alatt járják végig. A svéd Fjällräven Classic hagyományait követve a túrázók maguk viszik minden felszerelésüket hátizsákjaikban, az éjszakát pedig a kijelölt táborhelyeken, a sátraikban töltik. Bár a túrázók napi 17-19 kilométert tesznek meg, a Fjällräven Vándortúra nem teljesítmény-, hanem közösségi túraesemény, ahol a lelkes természetjárók együtt gazdagodnak új élményekkel.

Irány a webshop!