Állatbarátok hete és Varázslatok hete a Nevkó Tematikus Táborában

Időpont
2020.07.27. 00:00 - 08.07 00:00:00
Szöveg

A sok éven át a Szivárvány Gyermekházban szervezett napközis tábor új helyszínre költözött. Idén Kertvárosban a Nevkóban, - mostani nevén PKK Apáczai Művelődési Házban - várják a gyerekeket izgalmas programokkal, elhivatott pedagógusokkal, mérsékelt áron a szervezők. Már csak két hét van hátra a táborból, no de milyen két hét, parádés programok, izgalmas turnusok következnek.

2020. július 27-től 31-ig az ÁLLATBARÁTOK HETE lesz.
Természetesen ellátogatnak a gyerekek a csodás pécsi Állatkertbe és kisvasutaznak is aznap. Ribizli Bohóc zenés, verses állatkertje a színpadon elevenedik meg egy vidám, interaktív műsor keretében.
Igazi pónilóra is felülhetnek a résztvevők, egy egész délelőttön át lovagolhatnak a Művelődési Ház parkjában.

A Buborék Játszóházban a labdalövő játéktól, a labirintuson és ugrálóváron át, a 3 pályás óriás csúszdáig, mászófalig remek mozgásos játékok várják a táborozókat, de a konzolok (X-Box és Playstation) is igazán vonzóvá teszik ezt a programot.
Úszni, locsizni is lesz lehetősége a gyerekeknek, háromszor mennek a héten az ANK Uszodába.
Állatbarátok számára igazi kuriózumként entomológiai bemutató és előadás vezeti el a résztvevőket a rovarok csodálatos világába, Sár József prezentációjával.

Ha lenne cukiság-faktormérő, akkor az minden bizonnyal kiakadna a keddi napon, amikor a Mancs Ranch állat show kápráztatja el a gyerekeket. Különleges állatok különleges produkciója szórakoztatja interaktívan, azaz a táborozók aktív részvételével a publikumot. A plüssállatokra emlékeztető, végtelenül szelíd alpakkákat, édes vadászgörényt, kiskutyát, nagykutyát, nyuszit, csüngőhasú malacot, pónilovakat, kisrókát, sünit, borzot, szamarat, kecskét, bárányt, ormányos medvét, kengurut és még számtalan állatkát láthatnak, ölelgethetnek, simogathatnak e napon a táborozók.

A Tematikus Tábor utolsó turnusa (2020.augusztus 3-7.) a VARÁZSLATOK HETE lesz.

Izgalmas nyomkereső játék során mérethetik meg a csoportok detektív képességüket és műveltségüket, tudásukat. Ha sikerrel haladnak a nyomokon, ajándékra lelnek a játék végén.
Óriás társasjátékokkal és óriás lego építőjátékkal is kedveskednek a táborszervezők a résztvevőknek. Reméljük az óriás játékok, óriási örömöt adnak a gyerekeknek, s részük lesz a liliputi varázslatban is.
A nemrégiben felújított KRESZ-parkba is ellátogatnak a csoportok. Igazi mini villanyrendőrök, pici KRESZ táblák, apró vasúti-átkelőhely és pirinyó zebra varázsolja el a gyerekeket a rájuk szabott mini-világban. De nem csak a valóságos forgalmi helyzet illúziója varázslatos a parkban, a különleges közlekedési eszközök is egyedülállóak: rolleren-, hagyományos kétkerekű biciklin kívül, a tandemes kerékpár, a kézzel tekerhető bringa (handy), és a háromkerekű-, fekve hajtható tringa is kuriózumként szolgál.
A Varázslatok hetén is lesz része a gyermekeknek a Buborék Játszóház adta bűvöletben, hisz kihagyhatatlan program, a táborozók nagy kedvence. Mint ahogy az Uszodát sem mellőzhetjük, hisz a nyári melegben csodás felüdülést jelent a locsizás, és a varázslat része a víz mágiája is.
De ez az utolsó hét nem az eddig felsorolt bűbájos programokról nyerte nevét valójában. Ha nem volt eddig elég a csodából, akkor most jönnek a még nagyobbak.
Hisz lesz egy interaktív lovagi játék Roland lovaggal, aki a középkor világát idézi meg a résztvevők számára.
Ellátogatnak a táborozók a híres Varázspadlásra is: a mackók, babák, régi játékok mesés birodalmába.
A Zsolnay Negyed interaktív varázstere, a LABOR, a pécsi csodák palotája is várja a táborozókat, ahol természettudományos mirákulum, a fizika varázslata ejti ámulatba a gyermekeket.

A részvételi díj igen kedvezményes: 600 Ft/nap/fő + étkezési díj költséggel számolhatnak a szülők.

Érdeklődni a 72/550-600-as telefonon tudnak, beiratkozni a helyszínen lehet.

Cím: 7632 Pécs, Apáczai körtér 1/D. – PKK Apáczai Művelődési Ház, aula.

További részletek: http://www.pecsikult.hu/programok/tematikus_nyari_taboraink

Megközelíthetőség

Megközelíthető 6,60Y,8 számú buszokkal, leszállás Csontváry utcánál.

Elérhetőség
Név
PKK Apáczai Művelődési Ház
Cím
7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1 A ép.
Telefonszám
+36 72 550 600
Nyitva tartás

hétfő: 07:00 - 21:00
kedd: 07:00 - 21:00
szerda: 07:00 - 21:00
csütörtök: 07:00 - 21:00
péntek: 07:00 - 21:00
szombat: 10:00 - 21:00
vasárnap: zárva

Irány a webshop!