Vidáman a „komolyzenéről” - Mozart arcai

Időpont
2019.11.11. 14:30 - 15:30
Háttér

A sorozat legfőbb célja, hogy a középiskolás korosztálynak megmutassa, hogy az úgynevezett „komolyzene” nagyon is élő zene. Örök érvényű mondanivalója ugyanúgy szól hozzánk és hozzájuk (is), mint a korábbi korok emberéhez, csupán meg kell találnunk, és meg kell hallanunk az üzenetüket – ehhez nyújt segítséget a sorozat, illetve kitűnő műsorvezetőnk Gönczy László zenetörténész.

Őszi sorozatunk első hangversenyén zenerészletekkel és kötetlen színpadi beszélgetéssel kerül bemutatásra Mozart zenéjének jellegzetes világa. Mutatunk, hozunk a jól ismert, vidám, gondtalan, „napsütötte” hangulatú mozarti muzsikából,

majd ezzel kontrasztba állítjuk a szerző drámai oldalát. Szó esik majd többek között arról, hogy milyen mozzanatok teszik a zenét vidámmá, szomorúvá vagy épp zaklatottá – s hogy miképp tud a zene gyakran olyan hangulat-összetételeket is produkálni, amelyre a szavak nem képesek. A szóló zongorán élőben megszólaltatott részletek mellett egyéb hangszer-összeállításokkal, hangfelvételekből való szemezgetéssel tesszük színesebbé, teljesebbé az élményt. Ki is volt az az ember, aki mindössze 35 évet élt, de több mint hatszáz olyan művet hagyott ránk, melyeket a Föld minden táján mind a mai napig játszanak, s melyeket a beszámolók szerint olyan könnyedséggel írta meg, mint ahogy az ember megiszik egy pohár vizet? Fedezzük fel együtt!

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: koncertek.zmi@gmail.com

PTE MK Zeneművészeti Intézet

A Vidáman a komolyzenéről – ismeretterjesztő koncertsorozat középiskolásoknak szakmai program megvalósítását 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Megközelíthetőség

Parkolási lehetőség a Zsolnay negyed parkolójában a Főpályaudvarról és a Vásárcsarnok buszmegállójából a 4 és 4Y számú buszokkal közelíthető meg,leszállás Zsolnay negyednél.

Elérhetőség
Név
Liszt Ferenc Hangversenyterem
Cím
7631 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Telefonszám
+36 72 501 540
Irány a webshop!