TERMÉSZETFOTÓS HELYEK GEMENC

Időpont
2020.01.01. 00:00 - 12.31 00:00:00

Természetfotózás Gemencen

A novembertől március végéig terjedő időszakban a legnagyobb érdeklődés a fix leskunyhóból történő fotózás iránt mutatkozik. Ilyenkor fontos, hogy a fotózni kívánt állatokat közelbe, a kunyhó közvetlen elejéhez kell csalogatni.

A tavaszi, de különösen őszi a madárvonulás időszaka lehet igazán látványos, de a területen költő madarak sokszínűsége is megmutatkozik a nyári hónapokban egy-egy optimális táplálkozóhelyen. Ilyenkor a legcélravezetőbb a lessátorból való fotózás. Lehetőség van arra, hogy egész nap egy bizonyos helyen legyen a fotós. Ilyenkor az évszaknak megfelelően pirkadat előtt már el kell foglalni a leshelyet, és sötétedés előtt megy vissza a kísérő a vendégért. Arra is van lehetőség, hogy az egész napos kint tartózkodást megszakítsuk (ez inkább a forró nyári hónapokban megszokott), mikor délelőtt 9-10 óra tájékán a kísérő a fotóst a szálláshelyére viszi, majd délután 3-4 óra körül ugyanoda, vagy egy másik helyszínre szállítja és elfoglalva lessátrát, tovább folytathatja a fényképezést.

Augusztus vége felé, szeptemberben, a szarvasbőgés időszakában, a lessátort ritkábban használjuk, főleg ha a fotós vendég több napot tartózkodik Gemencen. A bőgő bikát általában be kell cserkelni, hogy fotózni lehessen. Ez a cserkelő fotózás. Természetesen ilyenkor is sötétedés előtt már menni kell, és itt is megszakítjuk a napot. Ebben az esetben „könnyített felszerelést” cipelünk közösen - a kísérő a fotóállványt segíti vinni (többnyire). Ezt a fotózási módszert vaddisznó, őz, vagy éppen ragadozó fotózásakor is alkalmazzuk.
Egy napon a lessátorból való fotózást és a cserkelve történő fotózást együtt is alkalmazhatjuk: egyiket reggel, a másikat délután.

A tájképfotózás során a kísérő a fotóssal van addig, míg a vendég fotózni szeretne, biztosítva a tájképek sokféleségét, illetve a fokozottan védett területek minimális zavarását. A témák sora szinte végtelen: holtágon átúszó szarvascsapat egy ködös hajnalon, a göcsörtös vízparti fák látványa, hóban turkáló vaddisznókonda és még sorolhatnánk…

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

További információk: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-termeszetfo...

Irány a webshop!