Időpont
2021.07.02. 20:00 - 07.30 20:00:00

A NiCK Galéria szeretettel meghívja Önt Imreh Sándor és Makra Zoltán SZIGNÁL című kiállítására július 2-án (pénteken) 20 órakor.

A kiállítást megnyitja Doboviczki Attila Tamás médiakutató.


A július másodikán nyíló kiállításon két olyan alkotó munkáit tekintheti meg a látogató, akiknek az alkotói közegét a hétköznapokat átszövő, túlbúrjánzó vizuális kultúra jelenti. S bár látszatra nagyon is különböző kulturális színtereken folytatnak vizsgálódásokat, képalkotói eljárásmódjukat ugyanaz az elemző, az adott szignálokat kisajátító-újraértelemző munkamódszer, egy önálló vizuális nyelvrendszer kialakítására való törekvés jellemzi.
Imreh Sándor elsősorban az “utcai művészet”, a street art ikonográfiájából merítkezik, addig Makra Zoltán legújabb műveiben egyfajta posztgeometria jelenik meg.
Imreh Sándor bravúrosan lavíroz két világ határán: azokat a kanonizált formajegyeket, fogalmazásmódokat alkalmazza, melyek szubkulturális, ellenkulturális jegyeit a nyolcvanas évek gettókultúrája, vagy a kétezres évek graffiti-művészete közvetítette a mainstrembe. Ezek a munkái éppen a peremkultúra és a magaskultúra határait mossák össze, miközben hangsúlyos társadalmi-, politikai kérdéseket vetnek fel, akár csak a művészet intézményi kereteire vonatkozóan.
Makra Zoltán geometriája nem egyszerűen a hatvanas évek neokonstruktivista kérdésfeltevéseit fogalmazza újra. Számára nem a valóság újrateremtése, új vizuális struktúrák létrehozása az elsődleges szempont. Sokkal inkább a képi-vizuális rendszerek összefüggéseinek felfedezése, az egyes kapcsolatok láttatása és az ezekkel való játék jellemzi munkáit. Olyan új formákat, sík- és tér transzformációkat igyekszik kialakítani, ahol az alkotó az elemekre, elemi struktúrákra bontott képtárgyon belül szabadon garázdálkodhat.
Ez a szabadság köti össze a két művészt, akik a galéria szűkre szabott tereit lakják be első közös kiállításukon.

A kiállítás július 30-ig látogatható.Az eseményt támogatja: Vylyan Pincészet, Morzsa Pécs

Megközelíthetőség

Parkolási lehetőség a Kossuth tér alatti mélygarázsban a Főpályaudvarról és a Vásárcsarnok buszmegállójából a 4 és 4Y számú buszokkal közelíthető meg majd az Árkádtól 500 métert az Irgalmasok utcáján felfelé kell sétálni, majd Széchenyi tértől Király utca irányába.

Elérhetőség
Név
Nick Galéria
Cím
Pécs, Király u. 1, 7621
Telefonszám
+36 30 230 2444
Nyitva tartás

hétfő: zárva
kedd: 10:00 - 18:00
szerda: 10:00 - 18:00
csütörtök: 10:00 - 18:00
péntek: 10:00 - 18:00
szombat: 10:00 - 18:00
vasárnap: 10:00 - 18:00

Irány a webshop!