Időpont
2022.06.18. 00:00 - 10.03 00:00:00

A teljesség igénye nélkül a következő eseményekre várják az érdeklődőket:

Egynapos vízitúra a Dráván (2022, június 18.)

Egy természeti szépségekben különösen gazdag vízi túrát ajánlunk Vejti és Drávaszabolcs között a Dráván. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagy kócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet.

További időpontok:2022. július 2., 9., 23., augusztus 6., 13., 27., szeptember 3., 17., október 1.

Vízitúra a Fekete-vízen (2022. június 19.)

Ha nincs időd hosszabb vízitúrára, de szívesen eveznél egyet a déli határvidéken, jelentkezz egynapos könnyű vízitúránkra ezen a különleges, érintetlen tájon. A Fekete-víz a Dráva egy kisebb mellékfolyója, amely kellően vadregényes, kis kacskaringós, a vízmélység azonban elérheti a két métert is. Ennek ellenére kezdőknek, családoknak ideális, mert nincs sodrás, és az állatvilág legalább olyan bőségben van jelen, mint a Dráván.

További időpontok: 2022. július 3., 10., 24., augusztus 7., 14., 28., szeptember 4., 18., október 2.

Hódító hód kenutúra (2022. június 25.)

A túra helyszíne a vadregényes Gemenci erdőben található Vén-Duna, amely bő száz évvel ezelőtt még a Duna félkör alakú főága volt.

A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés szükséges.
E-mail: attila.komlos@ddnp.hu, eva.horvath@ddnp.hu

A nyári éjszaka titokzatos hangjai a Barcsi Borókásban (2022. június 25.)

Hangulatos sétát tehetünk az éjszakai erdőben. Megismerhetjük a Barcsi Borókásban élő, csak éjszaka látható-hallható állatokat. Kis szerencsével hallhatunk lappantyút, aranysakált, macskabaglyot, békákat.

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
Tel.:30/377-3393, 82/461-285

E-bike túra a Mecsekben - Cseppkörút (2022. június 25.)

Ezt az e-bike túrát a Nyugati-Mecsek látványosságai köré szerveztük. Nem maradhatnak ki belőle az orfűi malmok, a Vízfő tanösvény, az Abaligeti-barlang, a kővágószőlősi és a cserkúti Árpád-kori templom, és a Mecsek csodálatos erdei sem.

Útvonal: Pécs (Tettye) – Remete-rét – Orfű – Abaliget – Kővágószőlős – Cserkút – Pécs (Tettye)

Túra a Barlangok napja alkalmából (2022. június 27.)

A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben található Denevér tanösvény bemutatja többek között az Abaligeti-barlang környékének földtani érdekességeit, karsztjelenségeit, élővilágát, a különböző gazdálkodási módok természetre gyakorolt hatását, az erdő természetes megújulását, a talajerózió folyamatát.

Szakvezetővel túrázni indulunk a tanösvényre és megismerkedünk a mészkőterületekre jellemző formavilággal, valamint a területen elforduló állat. és növényvilággal.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 70/374-0295


További információ az egyes programokról, a jelentkezés menetéről és a részvételi díjakról a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapján olvasható: https://www.ddnp.hu/okoturizmus/programok

Irány a webshop!