Főfőnök

Időpont
2020.03.07. 19:00 - 21:00
Háttér

Az előadás időtartama: kb. 2 óra (egy szünettel)

A dogmafilmjeiről ismert dán rendező és forgatókönyvíró Lars von Trier vígjátékából Kovács Krisztina dramaturg készített színpadi adaptációt, az előadást Paczolay Béla rendezi. Az alkotópáros az Ádám almái című produkcióval már bizonyította, hogy jól bánik a jellegzetesen fanyar skandináv humorral.

A Főfőnök egy szórakoztató abszurd történet a sohasem látott főnökről, aki e-mailben tartja a kapcsolatot beosztottaival, és aki valójában nem létezik. Őt Ravn, a cég valódi főnöke találta ki saját népszerűsége érdekében, hogy a kollégái előtt a kellemetlen döntésekért ne neki kelljen vállalnia a felelősséget. A Főfőnök mindig mindenért elviszi a balhét. Amikor több év után az élet úgy hozza, hogy nem lehet megúszni a Főfőnök személyes megjelenését, Ravn felbérel egy színészt a feladatra. A lavina akkor indul el, amikor a beosztottak véletlenül találkoznak állítólagos főnökükkel. Az előadás mindenképp szórakoztat, de ha hajlandóak vagyunk meglátni magunkat görbe tükrében, talán el is gondolkodtat.

Az előadás a Nordiska Strakosch Teaterförlaget ApS., Copenhagen engedélye alapján kerül bemutatásra.
Szereposztás

KRISTOFFER: Urbán Tibor

RAVN: Lipics Zsolt

LISE: Herczeg Adrienn

FINNUR: Vidákovics Szláven

KISSER: Györfi Anna

TOLMÁCS: Bera Márk

GORM: Takaró Kristóf

NALLE: Tóth András Ernő

JAKUB: Stenczer Béla

HEIDI: Bach Zsófia

METTE: Vlasits Barbara

Díszlettervező: Horgas Péter

Jelmeztervező: Benedek Mari

Rendezőasszisztens: Frank Fruzsina

Súgó: Kirsch Veronika

Ügyelő: Krajcsovics Csaba

Megközelíthetőség

Parkolási lehetőség a Perczel utcában, Főpályaudvarról 4,4Y számú járatokkal megközelíthető, Árkádnál kell leszállni majd onnan gyalogosan a Széchenyi térig, onnan pedig Színház tér irányába.

Elérhetőség
Név
Pécsi Nemzeti Színház - Kamaraszínház
Cím
7621 Pécs, Színház tér 1.
Telefonszám
+36 72 512-671
Irány a webshop!