BARÁZDAZAJ - Zenei és kreatív piac a Király utcában

Időpont
2021.06.12. 10:00 - 23:55

A Made in Pécs és a Pécs On Stage bemutatja:

BARÁZDAZAJ - Zenei és kreatív piac a Király utcában2021. június 12. szombat

Start: 10.00
Esőhelyszín: Made in Pécs Café, Nappali, Monokrom Design Store

“Miközben a technikai fejlődés útján az ember élete egyre inkább összekötődik a digitális világgal, elkezdtünk újra beleszeretni a kézzel fogható dolgokba” - olvashatjuk David Sax Az analóg bosszúja című kötetében.

A zenei tartalmak fogyasztása főként digitális formában történik és várhatóan így is marad, azonban roppant örömteli tény, hogy szerte a világon egyre többen járnak újra lemezboltba. Előkeresik a régi családi lemezjátszót, vagy egyenesen vesznek egy újat, központi helyre teszik a lakásban és lelkesen ugranak fejest a bakelitlemezek felvillanyozóan valóságos, színes-szagos-kézzel fogható világába.


Kép

Ezzel együtt új erőre kaptak a független lemezkiadók és a zenészek is egyre többen jelentkeznek a playlist-szemléleten túllátva fizikai kiadvánnyal.Szóval felült a halott, sőt moonwalk-ozni kezdett: a bakelit visszatért.

Ahogy a világban mindenütt, Pécsett is nehéz évtizedek vannak a lemezkultúra mögött, azúton is hála mindenkinek, aki a saját eszközeivel őrizte a lángot. Hogy mi is hozzátegyük a részünket az újjászületéshez, azt találtuk ki, hogy június 12-én a nemzetközi Record Store Day időpontjára illesztve csapunk egy egész napos dzsemborit a független lemezkultúra és társterületei köré építve.


Megközelíthetőség

Főpályaudvartól a 3,4, 4Y, 8, 104,104Y számú buszokkal megközelíthető. Leszállás az Árkádnál majd onnan gyalog 500 métert kell gyalogolni a Széchenyi tér irányába, majd onnan a Király utcába.

Elérhetőség
Név
Király utca
Cím
7621, Király utca
Irány a webshop!