A Villányi-hegység szépségei borkóstolással (Túra elektromos kerékpárral)

Időpont
2020.10.23. 09:00 - 09:00

Villány a finom vörösborok hazája, de ide tartozik más szépség is a környéken. A Villányi-hegység térsége borai mellett kultúrtörténeti és természeti kincsekben is kiemelkedően gazdag. A terület különleges természetföldrajzi helyzetének köszönhetően egyedi, mediterrán hatásokat tükröző, gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet, melyben számos ritka és védett faj is megtalálható. A Szársomlyó ad otthont a hazánkban csak itt megtalálható – a régi 2 Ft-os érméről és a méltán híres villányi borok címkéjéről is ismert – fokozottan védett magyar kikericsnek. A túra útvonalára felfűzzük Kisjakabfalvát, Palkonyát, a Vylyan borteraszt és a Nagyharsányi Szoborparkot is. Testi és lelki élvezeteknek egyaránt hódolhatunk, és a szinteket könnyen győzzük le az elektromos kerékpárokkal.

Időpont: 2020. október 23. 9:00
Találkozó helyszíne: Villány Baross Gábor – Móra Ferenc utca sarka belső parkoló
Részvételi díj: 19.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a túravezetést, a túraszervezést, az elektromos pedelec kerékpárok bérleti díját, a kerékpárok szállítását, a vízhatlan kerékpáros táskát és lakatot igény szerint. Pécsről lehet transzfert is kérni (1000 Ft/fő) 8 főig maximum! A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, a borkóstoló árát, az utazást az indulás helyszínére.

Hasznos információk: Létszám: minimum 6-15 fő. Utazás: egyénileg, a találkozó pontra (transzfer Pécsről kérhető!) Étkezés: egyénileg. Túravezető: Benovics Gábor

Részletes program

Villány – Kisjakabfalva – Palkonya – Kisharsány Vylyan terasz – Nagyharsányi Szoborpark – Villány (40 km 450 méter szint)

A találkozó helyszínéről indulunk a hangulatos kis falucska – Kisjakabfalva felfedezésére, ahol az ország egyik legszebben felújított német tájházát, a Kondrád házat fogjuk megnézni. Innen Palkonyára tekerünk, láthatjuk a pincesort, majd Vokányon keresztül felkapaszkodunk a Villányi-hegység dombjaira, és a másik oldalon legurulunk Nagytótfaluba. A Vylyan teraszon pihenünk egyet egy finom rosé társaságában, majd meglátogatjuk a fokozottan védett Szársomlyó egykori kőfejtőjében létesített Nagyharsányi Szoborparkot, és a 2020-ban átadott Kikerics panoráma sétányt. Innen visszatérünk Villányba. Pécsről és vissza lehetőség van a túravezetővel is utazni a kisbusszal térítés fejében.

Egyéb fontos tudnivalók

Időjárás: A villányi borvidék hazánk legdélebben fekvő borvidéke. Itt korán tavaszodik, és több napsugár éri a szőlőskerteket. Ősszel, miként errefelé mondják, gyakori a „vénasszonyok nyara”. A szőlőtermelés egyik meghatározója a kedvező éghajlati adottság, a hőmérséklet, a napfénytartam, a vegetációs időszak és a csapadék mennyisége. Az évi középhőmérséklet 10-11°C között alakul, ami az országos átlagnak felel meg, de a napfénytartam átlagos évi összege 2100-2150 óra között változik. Legderültebb időszak a nyár vége.
Túrák nehézsége: A túra könnyű, főleg az elektromos kerékpárokkal. 95%-ban aszfaltozott úton, és gyakran védett kerékpárutakon tekerünk.
Szükséges felszerelés: Ruházat: bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát; felszerelés: kulacs, napszemüveg

Jelentkezés, információ

Tel.: 30/858-7265 - E-mail: info@helian.hu - www.helian.hu

Elérhetőség
Név
A Villányi-hegység szépségei borkóstolással (Túra elektromos kerékpárral)
Cím
Villány Baross Gábor – Móra Ferenc utca sarka belső parkoló
Irány a webshop!