Dóm Kőtár és Püspöki Kincstár - Az Irány Pécs! kártya szünetel!

Az Irány Pécs! kártya jelenleg szünetel!

DÓM KŐTÁR
A modern lapidáriumot Bachman Zoltán Kossuth-díjas pécsi építész tervezte. Számos, értékes Árpád-kori kőfaragványt mutat be, olyan gazdag templomdíszítést, amely egyedülálló Magyarországon.
Lapidáriuma a templom építésének különböző korszakait tükrözi, elsősorban a románkori periódusét, amikor az épület mai formája kialakult. A kiállítás átfogó képet nyújt a Székesegyház átalakított épületének szépségéről, egykori gazdagságáról, és segít megérteni a 19. századi újjáépítés szempontjait, a korszak esztétikai és teológiai elveit.


PÜSPÖKI KINCSTÁR
Évszázadokig csak kevesek számára látható, páratlan műalkotásokat rendszerez az a képzőművészeti kiállítás, amely a Pécsi Egyházmegye püspöki gyűjteményének értékes műtárgyait, festményeit, grafikáit, metszeteit, szobrait, ötvöstárgyait, numizmatikai emlékeit mutatja be. Itt látható a mecénás püspök, Klimó György portréja és jelentős római éremgyűjteménye, Karl Atzger osztrák származású festő Krisztus életét bemutató, nagyméretű festménysorozata, amely egykor a Dómban kapott helyet, és itt található Székely Bertalan és Kubányi Lajos egy-egy alkotása is.

Nyitva tartás:
Május 1.–szeptember 30.:
hétfő: 10.00-17.00, kedd: zárva, szerda-vasárnap 10.00-17.00
Október 1.–április 30.:
hétfő: 10.00-17.00, kedd: zárva, szerda-vasárnap 10.00-17.00

Belépők (Kőtár + Kincstár):
Felnőtt - 1200 Ft
Diák/nyugdíjas/pedagógus - 800 Ft
6 éves kor alatt ingyenes.

Elérhetőség
Név
Dóm Kőtár és Püspöki Kincstár - Az Irány Pécs! kártya szünetel!
Cím
Káptalan u. 6.
Telefonszám
+36 72 513 057
Irány a webshop!