Zsákok a mindennapokban

Mindennapjainkban rengeteg dolgot fogyasztunk, amelyek miatt bizony sok hulladék is keletkezik. Ezeket össze kell gyűjtenünk, mert különben - szinte szó szerint - belefulladnánk a saját szemetünkbe. Nem is beszélve annak közegészségügyi veszélyeiről.

A hulladékok gyűjtéséhez és tárolásához pedig ma már szinte mindig műanyagból gyártott szemeteszsákokat használunk. Ezek nagyon praktikusak, egyrészt könnyen beszerezhetők, áruk megfizethető és használatukkal még a kellemetlen szagok terjedését is meg lehet akadályozni.

Többféle változatban elérhető

A cadmas.hu zsákjai között nemcsak a hulladékgyűjtési és -tárolási feladatokhoz találhat megfelelő méretű és kivitelű, de minden esetben remek minőségű termékekeket, hanem számos más feladathoz is. Zsákokat többféle anyagból is készítenek, de a legelterjedtebbek a műanyag zsákok. Kétféle polietilén anyagból szokták ezeket gyártani: alacsony nyomású polietilénből vagy magas nyomású polietilénből. Az alacsony nyomású, vagy ismertebb nevén az LDPE műanyagból igazán strapabíró, 2-100 mikron vastagságú zsákokat készítenek. Ezekbe, amelyek elég jól nyúlnak és nagyon jól viselik a szúró és vágó anyagokat is, akár még építési törmelékeket is lehet pakolni. Nem szakadnak ki könnyedén.

Ezzel szemben a magas nyomású polietilén zsákok, azaz a HDPE műanyag zsákok, sokkal vékonyabbak. Ezek a “zörgős” szatyrok vagy zacskók. Ahhoz képest, hogy általában igazán vékonyak, hiszen létezik 6-8 mikron falvastagságú változatuk is, sokat ki- és elbírnak. Az éles dolgokat azonban nem. Hiába lehet akár 8-10 kiló cukrot is beletenni gond nélkül, a tejesdoboz sarka kiszakíthatja.

Műanyag zsákok rengeteg feladathoz

Zsákokat elsősorban szemetesekben vagy kukákban használnak, ám ezzel korántsem merítettük még ki ezeknek a nagyon hasznos termékeknek az alkalmazhatósági lehetőségeit. Remek megoldást kínálnak mindenféle termék tárolására és szállítására is. Ki is használják ezt a kereskedők és a gyártóüzemek is.

Van, hogy a legyártott kész plüsstermékeket műanyag zsákokba teszik és így a portól, kártevőktől és a nedvességtől is védik, amíg eljut a kereskedelmi forgalomba. Az élelmiszeripari cégeknél a ládák kibélelésére is nagyon könnyű a műanyag zsákokat használni. Nagyon higiénikus árukezelést tesz ez lehetővé. Mind maga az élelmiszer, mind pedig a tároló- és szállítóláda is tisztább maradhat ezzel a módszerrel.

Újrahasznosítás

A műanyag zsákok sokoldalúan alkalmazhatók. A polietilén termékeket ráadásul újra és újra fel lehet használni, ha rendszeresen begyűjtik a használatot követően. Ha zárt rendszerben történik a bontás, akkor nagyon sok hasznos anyag kinyerhető ezekből. Ha darálják és granulátumot készítenek a műanyagokból, az így nyert regranulátum zsákok már utána élelmiszerekkel nem érintkezhetnek. Lényeges tehát, hogy a műanyagokat mindig körültekintően és felelősen alkalmazzuk.

Irány a webshop!