Végre: majd’ minden napra jut élő koncert!

Az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája tölti meg először élettel a Zsolnay Negyed E78-as Koncerttermét. A Metronóm Jazz Klub keretében május 20-án hallható az Oláh Kálmán ’50 és fiai című koncert.

Újra elindítják a Pirogránit Esték című szabadtéri programsorozatot a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán. Ráadásul a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra fényfestés színesíti az előadásokat, és ha hűvös az este, piknikpokrócokkal melegedhetnek a résztvevők.

Májusban egyből 3 egymást követő napon élvezheti a közönség a kultúra felemelő erejét a legváltozatosabb stílusok között kalandozva!

Május 21-én a Pop Swing & Soul koncerten Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter varázsolja el a közönséget.

Május 22-én, a Karinthy kabaré című felolvasószínházi esten. Karinthy és kortársai elevenednek meg Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve előadásában.

Május 23-án a Szabó Benedek és a Galaxisok, pontosabban immár csak szimplán a Galaxisok zenélnek.

A népzenéé lesz a főszerep május 27-én a Zagyva Banda koncertjén. A csapat elmúlt tizenöt év alatt a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjévé vált.

A Kodály Központban június 7-én Dés László ad koncertet Szinetár Dóra közreműködésével, míg június 15-én Lajkó Félix és Balázs János koncertje hallható. A Liszt-díjas hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg a Kossuth-díjas zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. Közös koncertjük igazi zenei csemegét ígér.

Az m21 Galériában május 20-tól látható a Plakátok/Posters 7x75 – 75 éves grafikusművészek kiállítása. Kiállítók: Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Helényi Tibor, Molnár Gyula, Pinczehelyi Sándor. Ugyanitt, a kiállítótér másik részében zajlik május 22-től az Országos Kerámia Biennálé, amely a hazai kerámikusművészet legfrissebb alkotásait mutatja be.

A programokon a belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel látogathatják a programokat, a maszk használata ajánlott.

A Zsolnay Örökségkezelő munkatársai óriási örömmel várják a látogatókat, amit egy „Élő mosoly flashmob” keretében ki is fejeztek. Továbbá az Infoponton dolgozó kollégák mosolykitűzőt viselnek, hogy a látogatókat a maszkhordás ellenére is mosollyal tudják fogadni.

Videó: https://youtu.be/iNIp2YCZb60

2021.05.10.

Irány a webshop!