Új protokollal védi látogatóit a ZsÖK

Annak érdekében, hogy biztonságban élvezhessék a programokat a Kodály Központ, az E78 Koncertterem, valamint a Művészetek és Irodalom Háza látogatói, új protokollt vezetett be a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

Az intézkedés a jelenlegi szabályozásnak megfelelően, az ültetett előadások során az épületben egyidejűleg jelen lévő látogatók létszámát nem korlátozza. Az épületek közönségforgalmi területein dolgozó munkatársak számára kötelező a szájat és orrot egyidejűleg takaró védőmaszk használata. A közönség számára a maszk viselése a közönségforgalmi területeken (aula, belső előtér) kötelező, az előadóteremben ajánlott.

Az előadásokat csak tünetmentes nézők látogathatják. A ZsÖK arra kéri látogatóit, hogy a programokra 30-45 perccel korábban érkezzenek és ügyeljenek a biztonságos fizikai távolság megtartására. A nézőteret az adott előadás kezdete előtt 30 perccel nyitják meg, ezzel is csökkentve az előcsarnokban várakozók számát.

Az előadásokra érkező közönség egészsége védelmében a bejáratoknál érintésmentes kézi hőmérővel mérik az érkezők testhőmérsékletét. Amennyiben a mért érték 37.5 fok vagy annál magasabb, egy 10 perces türelmi idő után újabb mérést végeznek, amely alapján végleg eldől, hogy a látogató beléphet-e az épületbe. 37.5 fokos testhőmérséklet vagy annál magasabb érték esetén a néző nem léphet be az épületbe. Az a látogató, aki emiatt nem vehet részt az adott programon, a ZsÖK Infopontjainak bármelyikén visszaválthatja jegyét az előadást követő 30 napon belül. A termekben külön ültetési szabályozás nincs.

Az épületben az általános takarítást végzők létszámát megemelték, az előadásokat megelőzően fokozott figyelmet fordítanak a nézőtéri székek, kilincsek, illetve a mosdók fertőtlenítő takarítására. Belépéskor kézfertőtlenítési lehetőség biztosított a közönség részére.

A Kodály Központ épületének közönségforgalmi területein gépi szellőztetés működik, amely biztosítja e terek rendszeres, magas hatásfokú frisslevegő-ellátását. A ZsÖK folyamatosan ellenőrzi a légtechnikai rendszerek tisztaságát. Az előadások megkezdését megelőzően, valamint a szünetekben a gépi szellőztetést a gyors és teljes légcsere érdekében magasabb fokozatra állítják.

A ZsÖK arra kéri közönségét, hogy elsősorban az online felületeken vásárolják meg jegyeiket.

Egyúttal a cég a belépési protokollból adódó esetleges későbbi programkezdés miatt látogatói megértését és türelmét kéri.

Az intézkedések folyamatosan követik az aktuális szabályozást, a részletekről a honlapokon és a Facebook oldalakon tájékozódhatnak.

2020.09.01.

Irány a webshop!