Töltődjön fel Karintiában, kiránduljon a szomszédos országokba!

Karintia önmagában is rengeteg lehetőséget rejt ahhoz, hogy feltöltődjön az ember. Bebarangolva a régiót, kulturális és természeti kincsekre bukkanhatunk, ahogy a szomszédos országok könnyen elérhető látnivalói is csodás élményekkel várnak.


Karintia egész évben várja!


Ausztria legdélebbi tartománya természeti adottságokban bővelkedő régió. A napfényes Karintia a számtalan tiszta és meleg vizű tavával, a fürdőzés élményével várja az Alpok által körülölelve, télen pedig az Alpok kitűnő síterepek sokaságával csábítja e régióba.


A lélegzetelállító természet egész évben elbűvöli a családosokat éppúgy, mint a fiatalokat vagy idősebbeket. Számtalan kirándulási lehetőség, bűbájos kisvárosok, várak és kastélyok megismerése, gyalogtúrák és kerékpárútvonalak, termálfürdő és még rengeteg kikapcsolódásra nyílik alkalom Karintiában.


Mindezen programok mellett kitűnő szálláshelyek, vendéglátóhelyek állnak rendelkezésre extra szolgáltatásokkal, mint a családbarát Hotel OTP Birkenhof ****, magyaros vendéglátással, ahol a wellness- és fitnessrészlegen túl bowling- és squash pálya segíti a kikapcsolódást. Kulináris élvezetek, aktív programok és kulturális kirándulások csábítják tartalmas időtöltésre.


Kiránduljon a szomszédos országok lenyűgöző helyein


Karintia előnye a páratlan természeti adottságai mellett a földrajzi elhelyezkedése, így könnyen megközelíthetőek egy-egy kiránduláshoz a szomszédos országok kedvelt helyei is.


Szlovénia, ahol ma a történelmi Karintia tartomány egy része is található, délen szomszédja. Rendkívüli népszerűségnek örvend a Bledi-tó a fölé magasodó Júlia-Alpok csúcsaival. Hajózni a tavon, megkóstolni a híres bledi krémest, elkészíteni madártávlatból azt az ikonikus képet mindenki bakancslistáján szerepel.


Karintiát délen Szlovénia mellett Olaszország határolja, így az észak-olasz régiók gyöngyszemei, tengerpartjai bátran tervezhetőek egy kiránduláshoz. Ha a karintiai tavak mellett tengerparti élményre vágyik, akkor Grado, Bibione, Caorle vagy Lignano hamar elérhető, ha pedig városlátogatásra indulna, elmerülni a történelmi épületek között, akkor ajánlott Udine vagy Velence.


Közúton egyszerűen eljuthat a legnagyobb német tartomány, Bajorország szépséges tájaira, és a fővárosát, Münchent mindenképp érdemes felfedezni.


Miért éppen Karintia?


Az osztrák tartomány sokszínű, egész évben tökéletes úti cél, mindig más arcát mutatja, mindig találni kulturális és természeti szépséget a feltöltődéshez. Karintia méltán nevezhető a hegyek, a tavak és a napfény régiójának, így könnyedén egy déli hangulat, életérzés keríti itt hatalmába a látogatót.


A négy évszak úti célja; élje át az alpesi varázst, fürdőzzön a hűs taval egyikében, de várják a túra- és kerékpárútvonalak, ahogy a kulturális és gasztronómiai élvezetek is egész évben!


Irány a webshop!