Tipikus irodai munkakörök, amelyek az ország egész területén elérhetőek

Abban az esetben, ha egy képzeletbeli listát állítanánk fel a manapság legnépszerűbb állásokból, akkor akkor az adminisztratív pozíciók garantáltan ennek az élén lennének.


Az ugyanis az emberek többségének rendkívül nagy biztonságot ad, hogy ezeknél a munkaköröknél előre le vannak fixálva a feladatok, a munkavégzés helye és a munkaidőkeret. Így szívesen is élnek a jelentkezés lehetőségével, ha eléjük kerül egy megüresedett irodai pozícióról szóló hirdetés.


Nagy a kereslet az irodai dolgozókra


Ezekkel a munkakörökkel kapcsolatban az is rendkívül csábító a munkavállalók számára, hogy a pozíciók igazán széles kínálatából válogathatnak.


Ezt tökéletesen példázza Szolnok adminisztrációs állás palettája, amelyben az ügyintézőtől kezdve a marketing asszisztens álláson át a tanulási tanácsadóig, mindenféle pozíció megpályázható. A mai cikkünkben pedig ezekből fogunk kicsit mazsolázni.


Marketing asszisztens


Ennek a pozíciónak a feladatait nem lehet egyértelműen meghatározni, mivel főként attól függ, hogy az azt betöltő személy mennyire kap szabad kezet a marketinges kollégától. Van olyan cég, ahol szinte csak a kávéfőzést bízzák rá, de olyan vállalkozás is akad, ahol megengedik, hogy részt vegyen a marketing stratégia kidolgozásában.


Mivel az internet világát éljük, így ennek a munkakörnek lett egy altípusa is, amely nem más, mint az online marketing asszisztens. Az ő feladata lényegében ugyanaz, mint a marketing asszisztensé, vagyis tehermentesítenie kell a felettesét. Annyi kivétellel, hogy ő inkább az online kommunikáció terén felmerülő feladatokban segít be.


Irodai adminisztrátor


Az általános irodai adminisztrátor különféle szakterületeken lát el irodai, adminisztratív és dokumentációs jellegű feladatokat, és részt vesz a szervezeten belül a hatáskörébe tartozó szakterület ügyviteli és ügyintézési folyamataiban is.


A jellemző tevékenységei közé tartozik például az olyan napi adminisztrációs feladatok ellátása, mint az anyag- és eszközrendelés, a létszámjelentés vagy a szabadságok kiírása, illetve a meglévő dokumentumok iktatása és rendszerezése.


De emellett még a beérkező leveleket is felbontja, érkezteti, szétosztja és hivatalsegéd útján továbbítja, felveszi a telefonokat, továbbítja a hívásokat az illetékeseknek, és információt is nyújt. Továbbá az értekezleteken jegyzőkönyvet készít.


A pontos, precíz munkavégzés és a monotonitástűrés tehát feltétlenül szükséges ennek a pozíciónak a betöltéséhez.


Végül pedig a személyi asszisztens


A személyi asszisztens legfőbb feladata rendkívül sokrétű. Segíti az ügyvezető munkáját, és eközben pedig még asszisztensi és titkársági feladatokat is végez – leszervezi például az üzleti utakat vagy a konferenciákat.


Irány a webshop!