Találja meg a céljaihoz leginkább illő hálózsákot!

A hálózsák egy olyan eszköz, amely minden háztartásban jól jön, főleg, ha sokat utazik a család, szeret időt tölteni a természetben vagy csak vendégeket fogadna, de nem rendelkezik megfelelő vendégággyal. Összességében elmondható, hogy a hálózsák minden utazó, turista vagy kerékpáros alapvető felszerelése közé tartozik.


Sokan túl könnyelműen gondolkoznak a hálózsák céljait tekintve, azonban nem csak egy zsákról van szó, amely hideg éjszakákon komfortosságot és valamilyen szinten meleget biztosíthat, hanem sok esetben, szélsőséges körülmények között élet-halál kérdése is lehet. A megfelelő hálózsák kiválasztása előtt számos olyan tényező létezik, amelyet végig kell gondolnia annak érdekében, hogy aktivitásához, a körülményekhez és igényeihez leginkább igazodó felszerelést tudja kiválasztani.


Hogyan válassza ki a legideálisabb hálózsákot?


Rengeteg tényező különbözik, ha nyáron a kempingben való tartózkodáshoz vagy télen a magas hegyekben való túrázáshoz keresi a megfelelő alvóalkalmatosságot. A hálózsák árai elég széles skálán mozoghatnak, mivel függ a felhasználandó céltól és a “tudástól” egyaránt. Azonban minden esetben van egy tényező, amelyet előnyben kell részesítenie és egy, amit háttérbe kell helyeznie.


Például abban az esetben, ha maximális kényelemre vágyik, vagy kifejezetten bélelt típust szeretne vásárolni, akkor el kell felejtenie a minimális súllyal kapcsolatos álmait, hiszen mindkét esetben sokkal nehezebb lesz a hálózsák, mintha egy könnyű nyári típust választana. Mindezen felül az Ön testalkatához és alvási szokásaihoz is igazodnia kell a hálózsáknak ahhoz, hogy kényelmesen tudja használni. Amennyiben szeretné megtalálni az igényeihez leginkább illeszkedő hálózsákot, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát!


Hálózsákok csoportosítása


A hálózsákokat legalapvetőbb felosztás szerint négy csoportba sorolhatjuk, így léteznek a nyári, a téli, a három évszakos vagy a speciális változatok. A nyári hálózsákok legtöbb esetben nagyon könnyűek, így leginkább a nyári hónapokban sátras kempingezéshez vagy szabadban való alváshoz használják. Súlyuk megközelíthetőleg az 1 kg-ot sem haladja meg.


A téli hálózsákok ezzel szemben már nehezebbek és terjedelmesebbek. Sok esetben három réteggel is rendelkeznek, amelynek köszönhetően -5 és -20 Celsius-fok közötti hőmérsékletet is el lehet viselni. Ezek a darabok legtöbb esetben drágábbak, mint a többi modell, és hátrányuknak mondható, hogy csak téli hónapokban használhatók.


A három évszakos hálózsák kifejezetten népszerű sokoldalú felhasználhatóságának hála. Tömegük 1,2-1,8 kg között mozog, és maximális hőmérsékleti értéke -10 és -25 Celsius-fok között található. Tavasztól őszig kényelmesen használhatók. Végül a speciális hálózsákok különleges helyzetekre lettek kialakítva. Léteznek ezen belül ultrakönnyű kerékpáros hálózsákok vagy a legdrágább kategóriába tartozó prémium expedíciós hálózsákok egyaránt.

Irány a webshop!