Szellőztetés és a friss levegő

Az emberi élet alapja a víz és a levegő. Most a levegőt vesszük górcső alá. Nyilvánvaló, hogy a levegő minősége mára közel sem olyan színvonalú, mint évtizedekkel vagy évszázadokkal ezelőtt. Ettől függetlenül otthonainkat szellőztetni kell. De így a friss levegő mellett további anyagok is bekerülnek a légterébe, és óhatatlanul belélegezzük azokat. Ezek tipikusan a por, a pollenek, a gomba spórák és megannyi egyéb olyan veszélyesebb anyag is, amelyre abszolút nincs szükségünk.

Körülöleli városainkat, így minket is a szmog. Ezek közül akár egy is allergiás tüneteket és egészségügyi panaszokat okozhat, de akár súlyosabb megbetegedések kiváltói is lehetnek.

Minőségjavítás

A levegő minőségének szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható az ingatlan belterületén kialakuló szagok és szennyeződések sem. A levegő minőségének javítása érdekében bizonyos berendezéseket bevethetünk. Ezek mindenképp javítanak a helyzeten, de az alapvető problémát nem fogják megoldani. A különböző pára- és szagelszívó berendezések egyes helyzetekhez megfelelőek, de átfogó megoldást arra, hogy az ingatlan tiszta, por és baktérium mentes, szagtalan levegővel teli legyen, ahhoz kevesek. Illetve több gép, több vásárlás magasabb fogyasztást eredményez, ugyanakkor mégsem tökéletes megoldás az eredmény.

Szellőztetési megoldás

Erre a tipikus esetre napjainkban a szellőztető rendszerek kínálnak átfogó megoldást. Az újonnan épült ingatlanok esetében egyébként ez már előírás is, de utólag is beépíthetőek a szellőztető rendszerek.

A technológia csúcsát jelenleg a hővisszanyerős szellőztető rendszerek jelentik. Egy ilyen rendszer használatával elfelejtheti a hagyományos elszívókat, és elbúcsúzhat az ablaknyitogatástól is.

A szellőztető rendszer a jövőben gondoskodik arról, hogy a friss levegő az ingatlanba bejusson, természetesen szűrten, mindenféle káros anyagoktól mentesen. És azért is felel, hogy a belterületen keletkező szagok és szennyeződések, pára is távozzon, hiszen kívül tágasabb. A rendszer használatával az épület kisebb fűtési és hűtési energiát fogyaszt, így fenntartási költségei jóval kedvezőbbek lesznek. Másodlagosan egy már elkészült ingatlan esetében egy ilyen beruházásnak értéknövelő szerepe is van.

A szellőztető rendszerek csúcsa

A piacon ma a Zehnder képviseli az elérhető legmagasabb minőséget és színvonalat. A svájci gyökerű cég termékei mára egész Európában, így Magyarországon is elérhetőek. A Zehnder technológia egy összetett rendszer, de rendszerelemei egymással összeilleszthetőek. Piacvezető szerepet töltenek be a lakótér szellőztetésben. Ettől függetlenül a fejlesztésekkel még nem álltak le. Eredményeik már számos díjat és minősítést is kapott. Kiemelkedően magas hatásfokú, minimális villamos energia fogyasztású berendezés.

Otthonunk fejlesztésében a műanyag nyílászárók mellett érdemes a szellőztető rendszerre is gondolni, mivel a műanyag nyílászárók használatából adódóan egyes szellőztetési negatívumok felerősödnek. Elárulunk egy titkot is, a modern nyílászárókon beépített szellőzőnyílások nem sokat javítanak ezen a helyzeten.

Irány a webshop!