Spóroljunk LED lámpával és kőzetgyapottal!

Amikor az ember új házat épít, figyelembe veszi azokat az energetikai tényezőket, amelyekkel később jelentős rezsiköltséget takaríthat majd meg. Érdemes átgondolni, milyen lámpákat szerelünk fel, illetve milyen szigetelést választunk.


A JÖVŐ AZ ENERGIAHATÉKONY INGATLANOKÉ


Egy új ház építésénél vagy a meglévő ingatlan felújításánál az anyaghasználattal kapcsolatos döntéseink hosszú távon is kihatással lesznek az épületállomány minőségére, biztonságára, értékére és végül a benne élők egészségére, komfortérzetére. A legfontosabb, hogy az épület megfeleljen az akusztikai, energetikai és tűzvédelmi követelményeknek.


Az energetikai tényezők optimalizálása érdekében sokan választanak természetes bazaltkő alapanyagú kőzetgyapot szigetelést, amely meleg gyapjútakaróként öleli körbe az ingatlant. Amellett, hogy remekül temperál, egy nem éghető anyagról beszélünk, így a biztonsági faktora is jelentős. Ellenáll az akár 1000°C-os hőmérsékletnek és emellett nagyon jó zajvédelmi tulajdonságokkal is bír. Páraáteresztő tulajdonsága révén pedig megelőzhető a penészesedés. A kőzetgyapot tehát az előnyeit figyelembe véve a legtöbb jól alkalmazható a beruházásoknál.


FOGYASSZUNK KEVESEBBET LED LÁMPÁKKAL


Az épület szerkezetén és a felhasznált szigetelőanyagokon túl az energiatakarékosság olyan további tényezőkkel növelhető, mint a megfelelő elektromos eszközök és berendezések használata. A Decorstar-Dekoráció És Világítás lámpáival az otthonunk világítása nagyon költséghatékony lehet. A LED technológia lényege, hogy a hagyományos izzókhoz képest lényegesen kevesebb teljesítményen sokkal nagyobb fényt képes előállítani, illetve azonnal világításra használja az áramot, és nincs egy úgynevezett bemelegedési idő.


A lámpa, működéséből adódóan tehát hosszú távon biztosan jó befektetés, hiszen megtérül; illetve az élettartamára vetítve elmondhatjuk, hogy pénztárcabarát; mivel kevesebb energiát fogyaszt.


Összességében tehát a beruházás tervezésekor érdemes ilyen típusú világítástechnológiában gondolkodni, hiszen sokat spórolhat nekünk a későbbiekben.


A JÓ TERVEZÉS A KULCS


A jó tervezés a kulcsa az energiatakarékos épületek kivitelezésének. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy egyre több passzív ház épül, ahová előszeretettel alkalmazzák a LED lámpákat, amelyek működtetése nem igényel sok áramot.


Az ideális világítótest fényereje és színhőmérséklete állítható, így elérhető, hogy az új épületben mindig csak annyi fény legyen, amennyi éppen szükséges. Ez a technológia, akárcsak a kőzetgyapot és az egyéb környezettudatos megoldások, hozzájárulnak a fenntarthatósághoz. A bolygónk egészségének gondozása mindannyiunk feladata és egy jól megtervezett, energiahatékony működésű ingatlan sokban segítheti ezt a feladatot. Az optimális energiafelhasználás ráadásul nemcsak a Földet, de a pénztárcánkat is kíméli.

Irány a webshop!