Segítünk a gyerekágy választásában

Ötven évvel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy alig egy fél évszázad múlva komoly fejtörést okozhat a felkészületlen szülők számára a gyermekünk ágyának kiválasztása. Olyannyira széles a kínálat, hogy rengeteg funkciót és szempontot kell figyelembe venni. Ezért is szeretnénk a mai cikkünkkel egy kicsit segíteni.


A gyerekágy mérete

A gyerekek úgy nőnek, mint a gomba, ezért nehéz számukra megfelelő méretű fekhelyet találni. A komfortos pihenés érdekében a szakértők azt az ökölszabályt határozták meg, hogy az ágynak mindig 20 centiméterrel kell hosszabbnak lennie, mint a gyerkőc, aki benne fekszik.

No, de azt ők sem kalkulálták bele, hogy így a szülők akár évente új ágyat vásárolhatnak. Éppen ezért az első tanácsunk számodra, hogy ne félj nagyobb ágyat vásárolni a kisgyermeked számára. Egy olyan leesésgátlós modellel, mint amilyen például a Csingiling Gyermekbútor kárpitozott Standard gyerekágya, garantálni tudod a biztonságát.

Arról nem is beszélve, hogy igazán időtálló dizájnnal készül, amelynek köszönhetően biztosra veheted, hogy a gyerkőc egy év múlva sem fog ráunni majd.


Gyerekágy típusok

Ha igazán praktikus megoldásra törekszel, akkor mindenképpen egy pótágyazható vagy egy tároló rekesszel rendelkező gyerekágyat választasz, mint amilyen például a korábban már említett Standard modell is.

Az utóbbiból érdemes a fiókkal ellátott változatokat preferálni, mivel azok könnyedén kihúzhatók, így a kisebb gyerekek is tudják őket kezelni. Ezzel pedig akár a saját munkádat is megkönnyítheted, mivel a lurkód ennek köszönhetően maga is el tudja pakolni az ágyneműt, és elrendezni maga után az ágyat.

Ami pedig a pótágyazható gyerekágyat illeti, az esetében egy szétnyitható, egy férőhelyes ágyról beszélünk, ami tökéletesen képes elrejteni egy másik matracot. Nagyszerű megoldást jelent, amikor a lurkódnak szüksége van rá, hogy mellette töltsd az éjszakát.

Ez a típus egyáltalán nem foglal sok helyet a gyerekszobában. Napközben egyszerűen csak be kell tolnod a fekhelyet az ágy alá, és a gyereknek máris több helye nyílik a játékra.


Gyerekágymatracok

Szerencsére már régen elmúltak azok idők, amikor a gyártók olyan habszivacs matracokat kínáltak, amik egyáltalán nem bírták strapát, és pár év alatt tönkrementek. Manapság többségében igazán minőségi darabokat lehet találni a piacon.

A legideálisabb választásnak a közepesen kemény habmatracok számítanak, mivel ezek nyújtják a legjobb alátámasztást a gerincnek, illetve higiéniai szempontból is előnyösek.

De a rugós matracokat sem árt számításba venned, mivel a 4-5 évesek egyik kedvenc elfoglaltsága az ágyon való ugrálás, amely csak ezekkel a modellekkel az igazi. Kaphatók belőlük már igen jó minőségű táskarugós ágybetétek is, de igazából ebben a méretben a lehetőségek tárháza végtelen.

Végül nem kerülheti a figyelmedet az sem, hogy az ágyhoz tartozó matrac huzata levehető és 60 °C-on mosható legyen, hogy könnyedén orvosolhasd, ha “egy kis baleset” történik az éjszaka folyamán vagy a játék hevében.


Irány a webshop!