Rengeteg dolgot tehetsz a talaj érdekében

A növénytermesztésnek számos olyan aspektusa van, amin megbukhat a sikerünk, ha nem vagyunk kellően előrelátóak és körültekintőek. Számolni kell nagyon sok tényezővel, amely a termés sikerét biztosíthatja, s érdemes ezek között a talajjavítás témakörét kiemelten kezelni.


Ne kizárólag műtrágyában gondolkozz!


Minden növényre igaz, hogy a legjobb fejlődés és ellenálló képesség, majd a szép, s persze jól értékesíthető termés érdekében számtalan feltételnek meg kell felelni. Ezek közé tartozik, hogy a legmagasabb minőséget képviselő fémzárolt vetőmagokat vetjük el, valamint az is, hogy a Primag zöldtrágya növényeinek segítségével érünk el jobb talajminőséget a kiemelkedő eredmények érdekében.


Mi mindent érhetünk el a zöldtrágya növényekkel?


A jobb talajszerkezet, a nélkülözhetetlen tápanyagokban bővelkedő talaj, a gazdag talajélet mind-mind elérhető, ha a megfelelő növények kerülnek a földbe. Nem szeretnéd, hogy hosszan parlagon maradjon? Nagyon jól teszed!


Akár az őszi kalászosokat követően, de még a napraforgó vagy a kukorica előtt is vethetsz keverékeket, amelyek részben vagy teljesen kifagyó növények válogatott fajtáit tartalmazzák. Az előre összeállított keverékek azért rendkívül hasznosak, mert olyan fajták kerültek bele, amelyek képesek egymással együttműködve a lehető legjobb eredményeket elérni, hogy mire a következő vetés ideje eljön, a talaj a lehető legjobb állapotban legyen.


Miért mondjuk, hogy jól teszed, ha nem parlagon hagyod a földet? Azért, mert egyáltalán nem véletlen az a jelenség, hogy a pihenni hagyott föld sem pihen, hanem elárasztják a gyomnövények.


Ez tulajdonképpen a természet rendje, hiszen egész egyszerűen szükség van arra, hogy növények növekedjenek a talajon. Ugyanis kizárólag ők tudják biztosítani a megfelelő tápanyagot a talajélet biztosításához, így marad a talaj élettel teli, s éppen ezáltal lesz alkalmas arra, hogy jobb feltételeket biztosítson az elkövetkező vetés számára.


Miért jobb a speciális zöldtrágya keverék?


A válasz egyrészt a már említett válogatott növényfajtákban rejlik, amelyekkel a lehető legjobb eredmények érhetőek el, másrészt így lesz a talaj számára a lehető legszélesebb körű a támogatás.


Természetesen konkrétumok tekintetében sincs hiány, hiszen a zöldtrágya növényeknek köszönhetően egyszerre megvalósíthatod a korrózió elleni védelmet, nitrogénben gazdaggá teheted a talajt, így sokat teszel azért, hogy a vetés szempontjából minél ideálisabb talajszerkezet alakuljon ki, a talajban élő hasznos élőlényeket tápanyagokkal látod el, valamint fokozod a talaj szervesanyag-tartalmát.


Még mindig nem győztünk meg? Akkor talán elég erős érvnek tartod majd azt a tényt, hogy a zöldtrágya keverékek alkalmazásával megfelelhetsz az AKG programnak, valamint a zöldítés követelményeinek is. A támogatás pedig mindig mindenkinek jól jön.

Irány a webshop!