Prémium pezsgők, luxusélmények

Míg egyes italokat gyakrabban fogyasztunk akár a hétköznapjaink során is, másokat inkább ünnepi fényben, az alkalom emlékezetességét megerősítve tudunk csak elképzelni. Pontosan ilyen különleges ital a pezsgő is!


Miért lengi körül az ünnepélyesség a pezsgőt?


A Prémium Italnagykereskedés Online pezsgő kínálatában található pompás italok már sejtetni engedik a választ erre a kérdésre. Nyilvánvalóan fontos szerepet játszanak e szempontból a hagyományok is, de az sem elhanyagolható tény, hogy maga a tálalás és az ital megjelenése is kölcsönöz egyfajta különleges légkört emellé a nedű mellé. Hogy mire is gondolunk?


A gyönyörű pezsgőspoharak, a csodálatosan gyöngyöző, gyakran aranyszínű italok már önmagukban garantálják, hogy még fényesebbnek, még páratlanabbnak érezzük azt az alkalmat, amikor ilyen csodálatos frissítő alkoholt kortyolhatunk.


Az exkluzivitást még tovább fokozzák az olyan tradíciók, mint a hajók pezsgővel történő keresztelése vagy a Hungaroring nyertesének a mára már elvárt pezsgős locsolása.


S hogy jön ide a gazdag és prémium választék? A Dom Perignon vagy a Moët & Chandon már önmagában képesek bizonyítani azt, hogy a pezsgők luxus és különleges termékeknek számítanak, hiszen ezeket a márkaneveket hallva még az egyébként az ital világában járatlan, hétköznapi ember is, gyakorlatilag gondolkodás nélkül az exkluzivitást párosítja a pompás nedűkhöz.


Milyen alkalmakra érdemes pezsgőt választani?


A kérdés nagyon jó, a válasz azonban korántsem egyszerű! Hiszen először azt kellene megválaszolni, hogy milyen eseményt tartasz te, aki fogyasztani szeretnéd ezt a fantasztikus gyöngyöző alkoholt, elég emelkedettnek, páratlannak ahhoz, hogy egy prémiumminőségű itallal ünnepeld meg?


Az alkalom lehet olyan nagy nap, mint egy esküvő, egy keresztelő, amelyből nem adódik túl sok egy ember életében, főleg, ha a sajátjáról van szó, habár természetesen a keresztelőn nem a megkeresztelt csöppség, hanem a felnőtt vendégsereg élvezheti a különleges frissítőt. Ezenfelül pedig születésnap, bankett, ballagás, szalagavató, névnap, de egy romantikus este is lehet olyan esemény, amelynek tökéletes társa lehet egy könnyed és kiváló minőségű pezsgő.


Hogyan fogyaszthatjuk?


Nagyon érdekes a kérdés, mert elsősorban mindenki azt a választ adná erre, hogy önmagában, hozzáillő szervírozásban. S noha utóbbival semmiképpen nem szállnánk szembe, arra azért felhívnánk a figyelmet, hogy a pezsgő fogyasztásának is többféle fajtája lehet, ami jellemzően a típusától, a márkájától, valamint az ízvilágától függ.


Vegyük sorra például az ismertebb pezsgős koktélokat! Ilyen a Mimóza, a Bellini és a Testarossa is! A Mimóza fele részben pezsgő, fele részben pedig frissen szűrt narancslé, amit egy kicsi triple sec segítségével megbolondítunk, s máris kezdhetünk a nyárra hangolódni! Személyes kedvencünk, a Testarossa pedig fél dl friss eperpürével teszi valóban különlegessé a pezsgőzés élményét!

Irány a webshop!