Öveket becsatolni, bemutatkozik a prémium Lexus oktatóautó

Képzeld csak el, milyen élmény is lehet beülni az NX300h hybrid oktatóautó volánja mögé. Lásd magad előtt, ahogy a finom mozdulatokra is kiválóan reagáló gázpedál és kormány segítségével kecsesen elindulsz, az automata váltó pedig precízen adagolja a sebességi fokozatokat helyetted. Naná, hogy ebben a miliőben egészen más élmény tanulni az autóvezetés alapjait. Úgyhogy nyugodtan olvass tovább, mert be fogjuk mutatni, mennyivel másabb szintet képvisel az autóvezetés-oktatás egy prémiumkategóriás géppel.

Egy prémiumkategóriás autón tanulni a vezetést? Naná!

Legyünk őszinték, nagyon nem mindegy az a jogosítványod megszerzése kapcsán, hogy milyen autón is tanulod a vezetést. Merthogy egy közepesnél is gyengébb, nem is túl szép, cserébe nehezen kezelhető autón kinek esne jól beleszeretni a vezetésbe?

Egy prémiumkategóriás darabnál viszont egész más a helyzet. Alig fogod várni, hogy elkezdődjenek a vezetési órák, és végre ismét a volán mögé ülhess. Pláne annak fényében, hogy egy ilyen négykerekű csodát vezetve egész más élményt kínál a közlekedés.

Nézzük meg dióhéjban, mennyi extrát is tud a Lexus NX300h hybrid oktatóautó

Csak némi ízelítő, hogy tényleg tudd, mekkora királyság bepattanni az NX300h hybrid oktatóautó volánja mögé. Ott vannak a LED-fényszórók, amelyekhez ráadásul praktikus kanyarmegvilágítás is tartozik. Az üléseket elektromosan tudod állítani, a 10 hangszórós Pioneer(R) hangszórórendszer pedig elképesztő hangulatot varázsol az utastérben.

Ha épp szükséged van némi iránymutatásra az úti célodhoz, akkor a prémium navigációs rendszer lesz a segítségedre 10,3″-os kijelzővel. A stabil úttartásról és az élményszámba menő kanyarvételekről pedig 18″-os könnyűfém tárcsák gondoskodnak.

No és mi duruzsol a motorháztető alatt? Óriási élmény menet közben, ahogy a high-tech elektronika gyakorlatilag észrevétlenül hangolja össze a benzines és elektromos erőforrásokat úgy, hogy alig hallasz bármiféle zajt a motortérből.

A legjobbat, vagyis az automata váltót még nem is említettük

Amikor elkezded tanulni az autóvezetést, akkor elsőre borzasztóan sok dologra kell figyelned. Ott a többi autós, a közlekedési táblák, a sávtartás, a fékpedál a gázzal együtt, na és persze a sebességváltásról már ne is beszéljünk.

Az NX300h hybrid oktatóautót vezetve az utóbbi miatt nem kell aggódnod. Merthogy automataváltós autóról beszélünk, ami egy csapásra megkönnyíti a dolgod. Neked nem lesz más teendőd, mint szépen adagolni a féket vagy a gázt, a sebességi fokozatot pedig majd az elektronika rakosgatja.

Így sokkal kevésbé fáradsz majd el egy-egy óra végére, látványosan fogsz fejlődni, és hamarabb érzel rá az autóvezetés semmivel össze nem hasonlítható élményére. Úgyhogy minden barátodnak erről fogsz zengedezni, mennyire klassz élményt is jelent egy ilyen csúcsszuper gépen tanulni a vezetést.

Irány a webshop!