Negyedszázad művek tükrében

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar oktatóinak 2021. augusztus 17-én, kedden 17 órakor az aradi Önkormányzati Művelődési Központ Clio Termében Negyedszázad művek tükrében címmel kortárs művészeti kiállítása nyílik.

A kiállítást megnyitja: Prof. Nyilas Márta, képzőművész, a kiállítás kurátora, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti kar oktatója

Közreműködik: Vas Bence gitárművész, tanszékvezető, egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti kar kutatási és művészeti dékánhelyettese

A 2021. augusztus 29-ig megtekinthető kiállításon a klasszikus képzőművészeti műfajok mellett megjelenik az alkalmazott művészetek területéről a reklámgrafika és a kerámiaszobrászat is.

A pécsi Művészeti Kar az ország egyetlen felsőfokú zenei és képzőművészeti képzést integráltan folytató központja. Az itt folyó magas fokú oktatás egyedülálló módon, tudományegyetemi közegben biztosítja a művészeti képzés legmagasabb szintjét is – a művészeti doktori képzést. Képzéseinkben helyet kapnak a korszakot meghatározó, művészetet érintő mediális technikák, a zenei- és a vizuális művészeti informatika kutatás programjai is. A Művészeti Kar számára a Pécsi Tudományegyetem intézményi kerete egyedülálló lehetőséget kínál interdiszciplináris kutató-alkotó tevékenységre.

Jelen kiállítás szereplői a különböző képző- és alkalmazott művészeti szakok oktatói, akik a magyar képzőművészeti szcénában változatos művészeti irányvonalakat, stratégiákat képviselnek. Az általuk megjelenített sokrétű látásmód az oktatásban is érvényesül. Pécs városának kulturális hagyományai, a képzőművészeti életben elfoglalt jelentős szerepe inspirálóan hat a Művészeti Kar közösségére. A kiállítás arra tesz kísérletet, hogy megmutasson egy lehetséges keresztmetszetet ebből a sokszínű szellemi műhelyből.

Kiállító művészek:

Ádám Zoltán, Boszkovitz Oszkár, Bóbics Diána, Budán Miklós, Bullás József, Burkus Judit, Colin Foster, Ernszt András, Gaál Tamás, Gáspár György, Gerendy Jenő, Hegyi Csaba, Lengyel Péter, Losonczy István, Lukács József Jóka, Mészáros Gergely, Nemes Csaba, Nyilas Márta, Palatinus Dóra, Rezsonya Katalin, Somody Péter, Szöllősy Géza, Tóth Zsuzsa.

A kiállítás kurátora: Prof. Nyilas Márta

kiemelt képünk csupán illusztráció*

Irány a webshop!