Milyen stílusú legyen az ülőgarnitúra?

Minden lakberendezési stílus más jegyekkel, színekkel és formákkal bír. Aki szeretne nem átlagos, mégis harmonikusan kinéző nappalit, mely olyan, mintha profi lakberendező tervezte volna, annak elég csak megismernie az egyes stílusok jellemzőit. Így lehet például berendezni a tökéletes nappalit is, az odaillő kanapéval.

Skandináv ülőgarnitúra

A skandináv stílust színeiben a fehér és a fa, kiegészítőiben az élénk színek és geometrikus minták jellemzik, míg formatervezése az organikus, tehát a természetet utánzó designban testesül meg.

A legtipikusabb skandináv formájú kanapékat kifele álló falábak jellemzik, esetleg egyenes lábak. Ezzel légies megjelenést kap a kanapé, amely lehet szögletes is, de íves formát is ölthet. Egyébként mivel a skandináv eklektikus stílus, nem feltétlenül köt minket az organikus formatervezés a bútorok kiválasztása során. Az északi lakberendezési irányzat általános jellemzőinek követésével is berendezhetünk egy szép skandináv nappalit.

Glamour stílusú szalon

A glamour stílust a fényes és puha anyagok, a luxusmegjelenésű bútorok és kiegészítők és a csillogás jellemzi. Egy glamour stílusú kanapé plüssből vagy bársonyból készül, selyempárnákkal díszítjük. A színe lehet akár a most divatos classic blue árnyalatú mélykék, esetleg az elegáns sötétzöld, de ekrüt vagy bézst is választhatunk. A kanapé kagyló formájú, nem tömzsi, lábakon álló, elegáns darab.

A modern art deco álomvilága

Az art deco stílus eleganciája most újra nagyon divatos. Az egykor úttörő és modern formavilág ma már a klasszikus stílusra emlékeztető nosztalgikus megjelenéssel járhat, de még mindig van benne valami végtelenül elegáns és formabontó, ezért aztán merész döntés lehet egy ilyen különleges atmoszférájú nappalit berendezni.

Az újragondolt art deco kanapé szintén plüssből vagy bársonyból készül, sokszor chesterfield stílusú pamlagra emlékeztet, de lehet fémlábakon álló, íves formájú is. Egy elegáns, modern art deco hatású szék nem mindennapi látványt nyújthat az étkezőnkben. A MyBútor kanapéi között válogatva az igazán szép és különleges Lulu egyenes kanapéja nagyon jól illik egy merész art deco enteriőrbe is.

Vintage, country és társai

A vintage stílus és a különböző vidéki stílusok közel állnak egymáshoz, ahogy például a provence-i mediterrán stílussal is összeegyeztethetőek ezek az irányzatok, hiszen tulajdonképpen minden ilyen irányzat a vidéki romantika és az elegáns és klasszikus vonalak egyszerűbb és természetesebb megjelenését kívánják megjeleníteni. Ilyen otthonokba egyszerű, klasszikus stílusú kanapé illik, fehér vagy virágos, halvány színű huzattal.

Modern stílus

A modern stílusú ülőgarnitúrák elegánsak és szögletesek, olykor futurisztikusabb megjelenésű darabot is választhatunk. Ebben a stílusban az élénk színek helyett az elegáns világos árnyalatok, a meleg bézs, tejeskávé szín és társai jelenítik meg a letisztult eleganciát. A modern stílusú ülőgarnitúra akár L-alakú, akár egyenes vagy U-formájú, a lényeg a szögletes, robusztus megjelenés és az említett színek összjátéka.

Irány a webshop!