Milyen előnyei vannak a közigazgatási munkának?

Miért érdemes a közigazgatásban dolgozni? Milyen munkakörök tartoznak ebbe a besorolásba? Milyen pályázati feltételeknek kell megfelelni? Hol lehet ide sorolható munkákat találni? Cikkünkben minden kérdésre választ adunk.


A lenti linkre kattintva részletes útmutató található arra vonatkozóan, hogy hol érdemes ide sorolható munkákat keresni. Így találhatsz állást a közigazgatásban Budapesten. A közszférában Budapesten könnyebb elhelyezkedni, mert több lehetőség van.


Milyen előnyei vannak?


A közigazgatásban érdemes elhelyezkedni, mert számos előnye van. Például hosszú távú, kiszámítható jövedelemmel lehet számolni, valamint egyéb juttatásokkal. Továbbá több alapszabadság jár, könnyebben lehet tervezni a munkaidővel, mint például a multiknál. Az előnyökhöz sorolható, hogy köztisztviselői bértábla szerinti bejelentés esetén plusz jövedelemre lehet szert tenni a nyelvvizsga és a felsőfokú végzettség után.


A közszférában dolgozni besorolás szerint lehet. A besorolások: állami tisztviselő, közszolgálati ügykezelő, kormányzati ügykezelő, köztisztviselő, kormánytisztviselő. Továbbá a közszolgálathoz tartoznak a bírák, a közalkalmazottak, a katonák, a tűzoltók, a rendőrök, az igazságügyi alkalmazottak és az ügyészségi alkalmazottak.


Tanárként, pénzügyesként és ügyvivőként is el lehet helyezkedni


Az említettek mellett tanárként, pénzügyesként és ügyvivőként is el lehet helyezkedni a közigazgatásban. Milyen pályázati feltételeket kell teljesíteni a munkák elnyeréséhez? Jellemzően szükség van felsőfokú képzettségre, büntetlen előéletre, középfokú nyelvtudásra és informatikai ismeretekre. A nyelvtudás tekintetében általában az angol az elvárás, az informatikai ismeretek pedig többnyire MS Office ismeretet jelentenek.


A tanítók esetében elvárás a cselekvőképesség, a büntetlen előélet, a magyar állampolgárság, valamint a főiskolai szintű, tanítói szakképzettség. A közigazgatásban általában a 8 órás munkarend a jellemző, amelynek köszönhetően könnyen lehet tervezni a mindennapokat. Így van lehetőség másba is belevágni mellette, de amennyiben a munkahely biztosít továbbképzési lehetőséget, azon is részt lehet venni. A munkavállalási szerződés természetesen határozott vagy határozatlan időre szól.


Önkormányzati állások


Az önkormányzati állások között lehet találni ügyintézői, pénzügyes, könyvelői, közterület-használati ügyintézői, osztályvezetői, költségvetési ügyintézői, önkormányzati referensi, állami főépítészi referensi és önkormányzati referensi lehetőséget is.


Ezeknél a lehetőségeknél pályázati feltételként szerepel többek között a magyar állampolgárság, a releváns szakképzettség, a büntetlen előélet és a cselekvőképesség. A csapatmunkára való hajlam, a jó kommunikációs készség, a nyelvtudás és az informatikai ismeretek előnyt jelentenek a jelentkezés során.


Irány a webshop!