Miért érdemes vízhatlan textileket választani?

Vagy egyáltalán melyek azok a ruhák vagy más kiegészítők, ahol lehet őket használni? Manapság már rengeteg anyag közül választhatunk, ha ruha készítésről, -dekorálásról van szó, de mindig minden esetben meg kell vizsgálnunk azt is, hogy hol fogjuk őket hordani, milyen körülmények között. Melyek azok a természeti elemek, amelyeknek ellen kell állniuk?


A vízhatlan anyagokból rengeteg minden készülhet


Vízálló textil vagy Hektor anyag beszerzése ma már viszonylag egyszerű, elég egy olyan weboldalt meglátogatni, mint amilyen a K-ELME vízhatlan anyagok oldala és máris elkezdhetjük a válogatást. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy mégis mihez lehet (és kell is) használni ezeket az anyagokat?


Annak, hogy egy ruha, vagy kiegészítő vízálló anyagból készül, rengeteg előnye lehet. Kényelmesebben és bátrabban lehet őket hordani zordabb időben is, táska esetén pedig nem kell amiatt aggódnunk, hogy átázik és minden, ami benne van, szintén a víz áldozatává válik. Ezzel már el is árultunk egy ilyen terméket: a vízhatlan anyag tökéletes választás lehet akkor, ha hátizsákhoz, de akár még ridikül béléséhez is használhatjuk őket, de mindez csak a jéghegy csúcsa.


Kutyaruhához is ideális


Esőruhához is tökéletes választás, de akár kis kedvencünket is öltöztethetjük teljesen vízhatlan ruhába. Kutyaruhák esetében még ajánlott is ezt használni, mivel szeretnek szaladgálni még esőben is.


De még ez sem a teljes felhozatal, ugyanis ilyen anyagból megvédhetjük a hintaágyat, a kerti bútorokat, a motort, de még az autót is az eső, por, sőt, még az UV-sugarak ellen is. Esős időben minket is tökéletesen megvédenek az időjárás viszontagságaitól.


A tisztításuk gyerekjáték, mivel elég csak egy nedves ronggyal letörölni, és máris olyan, mintha semmi sem történt volna. Ezért is ajánlott kiskedvencekhez is használni, mivel ők szeretnek a zord időben is szaladgálni, belefeküdni egy-két pocsolyába. A tisztítás az ő esetükben is nagyon egyszerű, így nem csak ruha, de akár alvóhely is készülhet ilyen anyagból.


Az anyag kiválasztásán sok múlik


Tapasztalatunk szerint a ruhák és kiegészítők esetében szinte majdnem minden a megfelelő anyag használatán múlik. Ez garantálja azt, hogy az adott termék hosszú távon is képes ellátni a feladatát, vagy úgy egyáltalán alaposan felkészülhetünk az összes körülményre. Eső - pláne nyáron - egyik pillanatról a másikra is könnyedén kialakulhat, így “jobb félni, mint megijedni”. Természetesen nem azt mondjuk, hogy a létező összes ruha ilyen vízhatlan anyagból készüljön, csupán készüljünk fel arra a helyzetre is, ha esőben kell kint lennünk a szabadban, valamint a kertben tárolt bútorokat, eszközöket is meg tudjuk védeni ezáltal.


Persze az elindulás nem egyszerű, érdemes a témában profik véleményét is kikérni, de egy valami miatt nem kell aggódni: a vízhatlan textil bárki számára elérhető és használható.


Irány a webshop!