Mi kerülhet a céges ajándékcsomagba?


Ha promóciós termékről van szó, akkor az egyik legnagyobb dilemma az, hogy mégis mi lenne a leghatásosabb eszköz vagy kiegészítő, amit ajándékként tudnánk adni az ügyfeleknek. Egyáltalán kinek mit érdemes adni? Van egy általános irányvonal, amely alapján megtalálhatjuk az ideális ajándékot?


Több ezer lehetőség közül válogathatunk


Ha promóciós ajándékokról van szó, akkor ma már sokkal több lehetőség áll a rendelkezésünkre, mint ezelőtt 10-20 évvel. Azóta is megmaradt pár népszerű termék, mint amilyen a bögre, a notesz vagy a toll. Érdemes megnézni a Zefi Reklámajándék ruházat, textil kínálatát, ha igazán egyedi ajándékot akarunk adni. Egy póló például hatalmas felületet kínál, amin meg tudunk jeleníteni egy egész szlogent, a logónkat nagyobb méretben, de akár egy időszakos kampány elemei is elhelyezhetők rajta.


Ez mindössze csak egyetlen egy példa a rengeteg elérhető eszköz közül. Természetesen a választást sok tényező befolyásolja, pláne, ha igazán egyedi ajándékot akarunk adni. Először mindenképpen érdemes meghatározni a célközönséget és ahhoz illeszkedő termékeket választani. Ha például új ügyfeleket szeretnénk szerezni, akkor olyan ajándéktárgyakat is belerakhatunk az ajándékcsomagba, amelyek a cég szolgáltatásaival kapcsolatosak.


Például egy autószerelő választhat olyan kiegészítőket, amelyek az autó használatához kellenek. Ilyen például egy illatosító, egy napvédő takaró vagy egy jégkaparó is. Szerszámok is elláthatóak egyedi megjelenéssel. Ha pénzügyi termékekkel foglalkozunk, akkor olyan mappákat készíthetünk, amelyeken a saját arculatunk található. De az esernyő is ideális választás lehet, mivel a biztosítások is védelmet nyújtanak a váratlan eseményekkel szemben.


Fontos a célközönség meghatározása


Azt, hogy kinek adjuk a céges ajándékcsomagot, minél hamarabb meg kell állapítani. Fiatalok, férfiak, hölgyek, idősek? Üzleti partnereknek vagy munkatársaknak is akarunk adni? Meglévő ügyfelek vagy újak? A döntést az is befolyásolja, hogy mégis milyen eseményen, apropó nyomán akarjuk adni az ajándékot. Csak szimplán a boltban akarjuk őket osztogatni minden egyes vásárlás mellé?


Közelegnek az ünnepek, ez is egy tökéletes alkalom lehet az ajándékozásra. A céges rendezvények, családi napok is ideális lehetőséget nyújtanak. Akár az adott eseményhez illeszkedő ajándékokat is összeállíthatunk.


A minőségi ajándék a tökéletes ajándék


A promóciós termék nem ér semmit, ha már az első használat során megadja magát. Ezzel még az ellenkező hatást is elérhetjük, és negatív véleménnyel lesznek az ügyfelek a cégről. Mindenképpen olyan termékeket kell összeválogatni, amelyek valóban hasznosak a mindennapokban, és nem adják meg magukat egy-két használat után.


Ezért is olyan népszerű például a bögre, mert abból sosem elég, mindig van hely egy újnak és minden egyes kávézás alkalmával garantáltan elő fog kerülni. Válogatni van miből, de nem szabad elkapkodni a tervezést!


Irány a webshop!