Megúnt, régi bútorok? Fóliázzuk újra!

A bútorok felújítása saját kezűleg is könnyűszerrel kivitelezhető, ráadásul egyedi, fantasztikus megjelenésű szekrényeink, asztalaink lehetnek, ha arra vágyunk. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a megfelelő alapanyagot és módszert válasszuk, ami nem más, mint a fólia!


Szabjuk át bútoraink stílusát!


A Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruház öntapadós tapéta kínálatában izgalmasabbnál izgalmasabb lehetőségek kínálkoznak a felújító kedvükben lévő érdeklődők számára. Teljesen mindegy, hogy a kopottas vagy karcos felületeket szeretnénk elrejteni, vagy arra vágyunk, hogy új ruhába öltöztessük régi bútorainkat, mert a fólia mindegyik esetben tökéletes megoldás.


Szekrényekre, ajtókra vagy akár csempékre is felragaszthatjuk ezeket. Mivel vízállóak, ezért nem okoz gondot a magas páratartalom sem, így bátran bevethetők akár a vizes helyiségekben is.


Hogyan kell használni az öntapadós fóliákat?


Az első lépés – mint bármilyen felületi felújítás, például festés esetén – itt is a tisztítás lesz. Távolítsuk el az összes koszt, illetve port a felszínről, hiszen így tesszük alkalmassá arra, hogy a fólia jól fel tudjon rá tapadni.


Ezután – ha eddig nem tettük – végezzünk pontos méréseket! A precizitás nagyon fontos, hiszen a fóliákat érdemes előre méretre vágva felragasztani. Jó ötlet egy kis ráhagyással dolgozni, hogy mindenhol tökéletesen befedje majd az anyag a felületet, hiszen így lesz majd esztétikus a végeredmény.


Ha mindezzel megvagyunk, következhet a ragasztás. Nem lesz szükségünk ragasztóra, hiszen a tapéta hátsó része öntapadós. Egyszerűen csak szedjük le a hátoldalt egy kis szakaszon, majd illesszük a lefóliázni kívánt felületre. Ettől kezdve kis lépésenként haladva illesztünk egyre nagyobb részt a bútorra. Ne feledkezzünk meg a simítólapát használatáról, hogy elkerülhessük a fólia alá szoruló légbuborékok látványát.


Amennyiben maradtak felesleges részek, akkor szike alkalmazásával óvatosan le tudjuk vágni azokat. Voilá, el is készültünk!


Milyen stílusú fóliák közül válogathatunk?


Amennyiben karbantartási céllal tervezzük lefóliázni a bútorainkat, és nem vágyunk egyébként más megjelenésre, akkor a famintás változatok között érdemes megkeresni az eredeti színhez és erezettséghez legközelebb álló tapétát.


Amennyiben a célkitűzés egy új stílus megteremtése, akkor remek ötlet a dizájn és dekorációs öntapadós fóliák kategóriáján belül megkeresni a szívünkhöz legközelebb állót. Vintage stílusú otthonokba remek opció valamelyik barokkos vagy virágos típus is, míg gyerekszobába választhatunk a kisebbeknek mesefigurás, a nagyobbaknak például egy – vagy több – élénk színű tapétát is.


A natural, természetes minták remekül mutatnak a letisztultságot képviselő skandináv vagy természetközeli hangulatot árasztó otthonokban, míg a konyhabútor esetében egy márvány mintázattal érhetünk el fantasztikus hatást. Nézze meg a Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruház választékát, és válassza ki a kedvenceit!

Irány a webshop!