Medencefűtés napenergiával? Lehetséges!

Hideg vízben csobbanni nem túl kellemes, a hosszas várakozás a medence vizének felmelegedésére szintén bosszantó lehet. Ezekre a problémákra nyújt megoldást az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtése, amit használva jelentősen lerövidülhet a felmelegedés ideje. Nézzük, mit kell tudni róla!


Az INTEX SolarMatról röviden


Az INTEX SolarMat a Nap energiáját hasznosítva képes a medence vizének hőmérsékletét 3-5 fokkal megemelni viszonylag gyorsan. Mivel alternatív energiafelhasználásról van szó, egyszeri beruházás, ami ráadásul környezetkímélő is. Az is mellette szól, hogy szakemberek nélkül, saját magunk is tudjuk telepíteni, és tetszés szerint bővíthető, akár át is helyezhető a fűtőszőnyeg.


Működésének lényege az, hogy a kiszivattyúzott víz a napenergiával töltött szőnyegen áthaladva melegszik fel, a medencébe visszaérve pedig már magasabb hőfokkal rendelkezik. Ezzel a technikával a medence vize hamar felmelegszik, de leginkább azokon a napokon alkalmazható, amikor sok a napsütéses órák száma. Nagyobb medencéhez több panel szükséges, ugyanakkor sokáig használható, környezetbarát módszer egyszerű telepítéssel, amivel meghosszabbíthatjuk az időszakot, amikor megfelelő hőmérsékletű vízben fürödhetünk.


Mire ügyeljünk az elhelyezéskor?


A fűtőszőnyeg elhelyezésekor alapvető fontosságú, hogy olyan helyet válasszunk, ahol elegendő napfény éri, érdemes a nap természetes útjával szemben letenni. Minden olyan dolgot, ami károsíthatja a szőnyeget, el kell távolítani, így tehát a köveket, éles tárgyakat és törmelékeket is. Arra is figyeljünk, hogy ne legyen útban, és ne tudják a háziállatok sem elérni, hiszen könnyen kárt tudnak tenni benne. Ne feledjük: ez a fajta fűtési rendszer csak szabadon álló medencéknél alkalmazható!


Hatékonyságnövelés


Annak érdekében, hogy a SolarMat medencefűtés hatékonysága még jobb legyen, használhatunk akár több m2-nyi szőnyeget, de az is hasznos, ha a fűtőszőnyeg alá különféle anyagokat, például hungarocellt vagy szivacslapot teszünk, amik jó szigetelőanyagok is egyben. A lefedett rész azért is hasznos, mert így biztosan semmi sem tesz kárt a fűtőrendszer aljában.


További tippek


A fűtőszőnyeg mellett a praktikus medencetakaró fólia használata is segítséget nyújthat. Ez az eszköz nem csak azért hasznos, mert megóvja a vizet a nagyobb szennyeződésektől, például a falevelektől vagy a belehulló rovaroktól, hanem mert nem hagyja olyan gyorsan kihűlni a vizet.


Medencetakaró fólia beszerezhető több típusban is a Medence Óriás webáruházából. A fólia mellett arra is érdemes figyelni, hogy szélcsendes helyen legyen felállítva a medence, hiszen így nem hűl ki olyan gyorsan.

Irány a webshop!