Lomtalanítás a konyhában - szabaduljunk meg a felesleges holmiktól!

Az új év egyben mindig egy új kezdet is, ezért ha már hosszabb ideje halogatjuk, hogy végre rendet tegyünk a konyhában, akkor most elérkezett az ideje! Talán elsőre nem is tűnik úgy, hogy sok felesleges lomunk lenne, ám ahogy ürülnek a fiókok, és betekintést nyerünk a szekrény mélyébe, úgy kerülnek elő egyre-másra a rég elfeledett, porosodó holmik. Illetve a gyakran használt eszközök között is akadhatnak olyasmik, amik felett már rég eljárt az idő, és valójában több bosszúságot okoznak, mint örömet. Ezeket sem érdemes tovább tartogatni. Lomtalanításra fel!


Edények


Kezdjük a munkát az edényeinkkel, hiszen ezeket szinte minden nap használjuk, ennek köszönhetően biztosan lesznek köztük olyan darabok, amik már megérettek a cserére. Amelyik teflonos vagy kerámiás edényről lekopott a bevonat, a zománcosról lepattogott a zománc, vagy a vékony fenekűeknek deformálódott az alja, azokat ne tartogassuk tovább!


Ezekben már úgysem lehet normálisan főzni, így teljesen feleslegesen foglalják a helyet a szekrényben, hogy “majd valamire még biztosan jó lesz”. Nem, nem lesz jó! Ki velük! Ugyanígy szabaduljunk a repedt fedőktől, illetve az olyan edényektől, amelyeket már nem lehet rendesen megtisztítani a ráégett rétegtől. Semmi szükségünk rájuk!


Hámozók, kések, reszelők


Az előkészítés alapkellékei, de csak addig hasznosak, ameddig rendeltetésszerűen lehet őket használni. A tompa, életlen hámozó és a rozsdás reszelő pedig nem tartozik ebbe a kategóriába. Ugyanígy a milliószor megélezett, mégis használhatatlan szakácskésekre sincs már szükség, főleg, ha a markolat és a penge is lassan fájdalmas búcsút vesz egymástól.


Ilyen eszközökkel dolgozva nem csak megnehezítjük a saját munkánkat, hanem szükségtelen balesetveszélynek is tesszük ki magunkat. Persze kés nélkül egy konyha sem működhet, így a kiselejtezett darabok helyett szerezzünk be néhány új Essential kést a Fiskars & Gerber termékek webáruházából. Ugyanígy járjunk el a többi hasonló eszközzel is. Eljött az új generáció ideje!


Tárolóedények


Ezek tipikusan azok a tárgyak, amikből mindig több lapul a szekrényben, mint amennyire valóban szükség van belőlük. Főleg, ha mindig elmossuk a tejfölös poharakat, készételes tálakat, jégkrémes dobozokat, szószos üvegeket. A legtöbben sajnálják ezeket kidobni, pedig felesleges tartogatni, hiszen a többségét sosem fogjuk többé használni.


Ezért vegyünk egy nagy levegőt, kíméletlenül ürítsük ki a szekrényt, és dobjuk ki őket. Egyedül a kimondottan erre a célra gyártott, jól záródó fedővel rendelkező, fagyasztható-mikrózható tárolódobozokkal legyünk kegyesek, de csak akkor, ha nincsenek összekarcolva, megmattulva vagy elszíneződve. Természetesen azokat se tartogassuk, amiknek nincs meg a fedelük, vagy töröttek, repedtek.


Miután megszabadultunk a sok felesleges kacattól, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a konyhánkban.

Irány a webshop!