Lenne kedved valami egyedit alkotni?

A mai felgyorsult világban egyre többen érezzük azt időről időre, hogy meg kell állni. A hosszú és mély lélegzetvételek mellett kell egy olyan dolog, amivel ki tudunk szállni a pörgésből, ami által le tudunk lassulni, el tudunk csendesedni. Távol a világ zajától elmerülni egy örömet okozó tevékenységben felér egy egész stresszoldó kezeléssel!


Épp ezért űznek egyre többen valami kreatív hobbit. Miközben folyik az alkotói tevékenység, teljesen kiszakadunk a megszokott világból, és végre meghalljuk a saját belső hangunkat is.


A jó hír, hogy ezzel együtt újra kezd népszerűvé válni az egyedi, kézzel készített ajándék is, így a Papelito termékeire és szolgáltatásaira fokozottan nagy igény mutatkozik.


Alkotnék, de mit?


Nem mindenkinek van annyi ideje, türelme, netalán kézügyessége, hogy kötésre, horgolásra, hímzésre adja a fejét, a legtöbben egy-két órányi elfoglaltságot keresünk, ahol némi előzetes információval a birtokunkban alkothatunk valami szépet.


A dekupázs, vagy más néven szalvétatechnika, a formaöntés, a számtalanféle üveg- és textildíszítő anyag vagy akár az ékszerkészítés mind-mind olyan kézműveskedés, amelyet bárki meg tud csinálni.


A Papelito webáruházában épp ezért nem csak az alapanyagokat tudod beszerezni, de a honlapjukon megtalálható Kisokosuk rengeteg videót is tartalmaz, ahol lépésről lépésre le tudod követni, hogyan készül az adott dísz- vagy használati tárgy.


Hétköznapi tárgyak, egyedi felületek


Ha körülnézel magad körül, miközben épp ezt a cikket olvasod, rájössz, hogy mennyi mindent egyedivé tudnál formálni a saját két kezeddel. Izgalmasan hangzik, ugye?


Az éjjeli lámpa vagy az olvasólámpa búrája? A papírzsebkendő-tartó? A szalvétatartó? Egy szép kis doboz a teafiltereknek? Mi a helyzet az íróasztaloddal és az ott heverő tárgyakkal? A kaspóid jók úgy, ahogy vannak? Befőttesüvegből pár mécsestartó a teraszra, hogy a kellemes nyári estéken meglegyen a hangulatvilágítás?


Gondoltad volna, hogy ennyi kézműveskednivaló akad az otthonodban?


3D hatás - egy kis varázslat


Első lépésként érdemes az egyszerű, ugyanakkor varázslatos eredményt hozó stencilezést kipróbálni, amely során a legegyszerűbb, leghétköznapibb tárgy is különlegessé tehető.


Nem is igényel túl sok eszközt: sablonra, valamilyen pasztára, sablonragasztóra (maszkolószalagra vagy ragasztós sprayre) és az egyenletesebb hatás eléréséért festőkésre lesz szükségünk. Ha az alaptechnikát begyakoroltuk, rátérhetünk a 3D hatású golyókra, porokra vagy az ásványporokra, sőt az igazán vérprofi stencielzők pedig akár kontúrokat is rajzolhatnak a Pentart tollakkal.


Persze így leírva mindez egyszerűnek tűnik, de ha megnézed a Papelito videóit a stencilezésről, akkor pedig már másra sem vágysz majd, mint hogy te is alkothass.


Nos, mi lesz az első stencilezett tárgyad?

Irány a webshop!