Különleges képmontázs szoftver segítségével

Anneka Bloema híres fotós igen különleges stílust alkotott meg, mely legjobban szürreális, mesebeli montázsként jellemezhető. Ezeket a nem hétköznapi, olykor vicces képeket a világ leghíresebb képszerkesztőjével, a Photoshoppal hozza létre.


A Photoshopban rejlő lehetőségek


Talán nem hangzik ismeretlenül senki számára a képszerkesztés művészetének koronázatlan királya, az Adobe Photoshop szoftver. A világon első számúnak számító képkezelési, illetve grafikai tervezőprogramja ma már minden grafikus és fotós eszköztárában helyet kap.


Szerezd be az Adobe Photoshopot a Szoftver.hu segítségével, hogy te is a legmagasabb minőségben űzhesd a képszerkesztést!


Rendkívül sokoldalú felhasználhatósága miatt kiválóan alkalmas fénykép szerkesztésére, kompozitálásra, de akár digitális festésre, animálásra és grafikák tervezésére is használják. Nem csupán asztali számítógépen, hanem akár iPaden is alkalmazható, így bármikor elővehető, ha valami remek ötlet támad.


Photoshoppal készülnek a világ nagy divatmagazinjaiba kerülő, tökéletesített portrék, fényképek, grafikák. Segítségével lehetőség van olyan komplett átalakításra, mint objektumok eltávolítása, kicserélése, retusálás vagy épp újraszínezés.


Ez a program a világ legnagyobb ecsettárával rendelkezik, és a szinte végtelen számú réteg miatt különleges textúrák is megvalósíthatóak az alkotásokon.


Montázs készítése, Anneke Bloema stílusában


Anneke Bloema, a különleges montázsairól híres fotós már több mint 20 éves szakmai múltat tudhat maga mögött. A sajátos montázsokat saját fényképeiből, szürrealista stílusban készíti el.


Ahogy sok kezdő fotós esetében, Anneke számára is hobbiként indult a fotózás 18 éves korában. Ezután nem sokkal úgy döntött, beiratkozik egy fotós tanfolyamra, hogy elmélyítse szakmai tudását. A hobbiból hamar hivatás lett, így 2001-ben megalapította saját cégét, mely a The Factory II nevet kapta.


Hamarosan a fotózás mellett grafikai munkákat is vállalt, és az egyik kollázstartalmú grafikai munkájával rangos díjat nyert. Ezután úgy döntött, ezt az utat, ezt a műfajt választja első számú tevékenységének.


Photoshop mesterkurzus


A Photoshop kezdők és kevésbé tapasztaltak számára egy valóságos labirintusnak tűnhet. Éppen ezért a program beszerzése mellett érdemes a benne rejlő lehetőségeket minél alaposabban kiaknázni, és megtanulni azokat, például mesterkurzusok során.


Anneke is hasonlóan kezdte a Photoshop-tudása fejlesztését, mégpedig Guy Gowan mesterkurzusának elvégzésével. A megszerzett tudás után végre a szoftverbe táplálhatta, megjeleníthette azokat a különleges, szürreális motívumokat, melyek eddig csak a fejében léteztek.


Lesd el a képszerkesztés és a grafikai rajzolás fortélyait, és szerezd be a szükséges programokat a Szoftver.hu segítségével!

Irány a webshop!