Komplex Bőrrák Diagnosztikai, Bőrgyógyászati és Esztétikai Központ

A bőrünk nagymértékben tükrözi az aktuális egészségi és lelki állapotunkat. A különböző anyagcsere problémák például gyakran okoznak bőrproblémákat. Szakorvosi segítséggel könnyen meghatározható a kialakult bőrelváltozás(ok) jellege, megfelelő kezelése, sőt az időben kért orvosi kivizsgálás akár életmentő is lehet.

A bőr alapos és rendszeres átvizsgálása nagyon fontos, ugyanis egy ártalmatlannak tűnő anyajegy sajnos akár lehet a bőrrák egy veszélyes formája is. Mivel a bőrön különféle elváltozások jelenhetnek meg: anyajegy, szemölcs, pigmentfolt vagy akár bőrkinövések formájában, így laikusként nagyon nehéz eldönteni, hogy jó- vagy rosszindulatú bőrelváltozással állunk-e szemben.

Éppen ezért a rendszeres ellenőrzés, valamint a szakorvosi vizsgálat sok esetben életmentő is lehet.

Riasztó számadatok

Az Amerikában található Mayo Klinikán dolgozó szakemberek nemrég 140 000 ember részvételével végeztek egy felmérést. Arra a megállapításra jutottak, hogy 1970-hez viszonyítva az elmúlt 10 évben a fehér bőrű nők körében 24-szeresére, míg a 40-60 év közötti férfiak esetében a 4.5-szeresére növekedett meg a melanoma előfordulása.

Bőrelváltozások

Jóindulatú bőrelváltozásnak tekinthető a fibróma, lipoma és a különféle szemölcsök (öregségi és vírusos szemölcs, uszodaszemölcs). Ezek eltávolítása alapvetően esztétikai szempontból javasolt. Az anyajegyeket azonban a megelőzés miatt ajánlott levetetni, ugyanis ha időben eltávolításra kerülnek, akkor akár megakadályozható a bőrrák kialakulása is. Ez legfőképpen azokra a festékes anyajegyekre vonatkozik, amelyek elhelyezkedésükből adódóan erős dörzsölésnek, irritációnak vannak kitéve. Ezenkívül indokolt még abban az esetben is a kivizsgálás illetve eltávolítás, ha az anyajegy méretében, alakjában, színében változás következik be, vagy ha viszketni, netán váladékozni, vérezni kezdene.

Gyanús anyajegy észlelése esetén nem érdemes várakozni, tanácsos minél előbb szakorvoshoz fordulni segítségért.

Hova fordulhat, ha aggódik?

A CMC Déli Klinikán számos szakorvos és specialista (kozmetológus, bőrgyógyász, allergológus, esztétikai bőrsebész) várja a pácienseket, így bármilyen típusú bőrelváltozásról legyen szó, a klinikán biztosan jó kezekben lesz.

Ráadásul a Déli Klinikán a világon egyedülálló német csúcstechnológia, valamint folyamatosan fejlődő mesterséges intelligencia is segíti a minden eddiginél pontosabb bőrrák szűrést, valamint az anyajegyek és egyéb bőrelváltozások precíziós diagnosztikáját és nyomon követését.

A kivizsgálást követően megállapításra kerül a páciens bőrtípusa és az eltávozás jellege. Mindezek, valamint a beteg tünetei, panaszai alapján egyéni, személyre szabott, komplex kezelési eljárást javasolnak a klinika szakemberei, hiszen a Déli Klinika Komplex Bőrgyógyászati és Esztétikai Központjában számos bőrgyógyászati, esztétikai, plasztikai sebészeti beavatkozás és komplex terápiás lehetőség áll a páciensek rendelkezésére.

Irány a webshop!