Kié a legszebb kerítés a vidéken?

A családi házas övezetekben bár kimondatlanul is, de mindig megy a versengés a lakók körében, hogy ki tud szebb kertet kialakítani, mutatósabb kerítést építtetni, merészebb formájúra nyírni a sövényt, és hangulatosabb esti díszkivilágítást varázsolni. A kerítés a telek egy olyan eleme, amelyet mindenki látni fog, aki csak elhalad a házunk előtt, így érthető, ha sok figyelmet szeretnénk fordítani a megtervezésére. Szerencsére ma már nem kell leragadnunk a sablonos megoldásoknál, ugyanis számtalan lehetőségünk van egyedi, dizájnkerítést készíteni.


Az én házam, az én váram


A legtöbb ember szereti az egyediséget és olyanra alakítani otthonát, ami az ő ízlésének és látásmódjának leginkább megfelel. Kezdve az egészen apró, dekorációs tárgyaktól a bútorok stílusán és a falak színén át a kerítésig, mely a udvart határolja. Egy kicsit mindenki azt szeretné, ha az övé kitűnne az utca többi lakójának kerítése közül, a nagyon extrém, kirívó megoldások azonban már inkább visszatetszést keltenek, ráadásul a helyi építési rendelet akár meg is tilthatja bizonyos kerítéstípusok építését.


Érdemes tehát a jó ízlés határain belül maradni, de szerencsére még ígyis rengeteg lehetőségünk van egyedi kerítés építésére. Az előre gyártott panelek nem engednek túl sok teret a kreativitásnak, azonban például a lézervágott kerítéseknél már akár teljesen személyre szabhatjuk, hogy milyen mintát szeretnénk. A kovácsoltvas kerítés is elkészíttethető egyedi tervek alapján, illetve a kőkosaras, gabion kerítés többféle változatban kérhető.


Klasszikus megoldás új köntösben


A fakerítések a mai napig nagyon népszerűek, hiszen ízléses és szolidan elegáns megjelenésükkel hozzájárulnak a telek harmonikus összképéhez. Egyetlen gond van velük: a faanyag nagyon kényes, ezért rendszeres karbantartást igényel. A faléceket 1-2 évente teljesen le kell csiszolni, majd felületkezelni és újra lefesteni. Aki nem szán erre időt és energiát, az hamarosan egy kopott, repedezett és korhadt kerítéssel találja szemben magát, ami minden, csak nem szép.


A Nívó kerítéselemek azonban úgy nyújtják a fa tökéletes illúzióját, hogy közben nincs szükség a gondozásukra. A weboldalon található kerítéstervező program segítségével virtuálisan megalkothatjuk jövőbeni kerítésünket, melyet számos változatban megtervezhetünk.


A színt, az elemek hosszúságát és elrendezését mind magunk választhatjuk meg, ezáltal olyan kerítésünk lehet, amely nem csak mutatós, hanem tartós is. A könnyen és gyorsan felszerelhető kerítéselemek távolsága egyénileg szabályozható, illetve vízszintesen vagy függőlegesen is elhelyezhetjük őket.


Ezáltal igazi modern, dizájnos kerítést építtethetünk, mellyel telkünk egyedi színfoltja lesz az utcának, mégsem esünk túlzásba és vívjuk ki a környék nemtetszését. Ameddig pedig a szomszédok a kerítés karbantartásával bíbelődnek, mi hátradőlve pihenhetünk.

Irány a webshop!