Kerüljön jó kondiba a hajad! - A legjobb kondicionálók

A kondicionálók leegyszerűsítve azt szolgálják, hogy a haj megfelelő kondícióba kerüljön. Azaz egészséges, ragyogó legyen, hogy viselője büszke lehessen rá. Igaz, hogy az egészséges hajat belülről, tehát az emberi testből kell elkezdeni táplálni, olykor azonban a külső segítség elengedhetetlen. Ilyenkor nyúlunk a kondicionálók után.


A samponos hajmosást követően vagy maszkot, vagy kondicionálót használunk. Ezek a termékek öblítést is igényelnek, hiszen szerepüket beteljesítik a hatóidő alatt, azaz addig a néhány percig fejtik ki hatásukat, amíg a hajon vannak. A maszknál kisebb koncentrációban tartalmazzák a szükséges anyagokat, ezért leginkább a haj állapotának fenntartására, minimális probléma esetén alkalmazandók.


Akárcsak a sampon esetében, itt is a hajadnak megfelelő terméket kell választanod. Göndör hajhoz nem jó az egyenes szálúaknak kitalált balzsam, mert ellentétes hatást vált ki, a haj pedig garantáltan nem lesz együttműködő…


Ugyanez a helyzet a száraz-zsíros párosnál. Ha zsírosodó hajat kezelsz szárazság elleni termékkel, készítheted a zsebkendőt, mert sírva fogsz fakadni az eredmény láttán. A hajának és fejbőrének minőségével viszonylag hamar tisztába kerül mindenki, de jobb felhívni erre a figyelmet.


A kondicionáló hatásmechanizmusa


Ahogy említettük, a hajmosás után kerül a hajszálakra a kondicionáló. A sampon a szennyeződéseket levitte, sőt, a hajszálakról is eltávolította a természetes zsírréteget, a haj felszíne megnyílt, így be tudja fogadni a kondicionálóban lévő anyagokat. A vitaminok, ásványi anyagok, proteinek beépülnek a hajszerkezet belső rétegeibe, így segítenek a problémák elhárításában.

Töredezett, száraz haj esetében például több nedvességet köt meg, a festett hajnál pedig megvédi a pigmenteket. Az Alfaparf Milano termékei között például olyan kondicionálót is találsz, amely kimondottan a szőkített hajat ápolja, megakadályozza, hogy a hamvas vagy “szép szőke” haj besárguljon.


A táplálás mellett a kondicionálók biztosítják a haj puhaságát és lágyságát. Segítenek legyőzni a kreppes hatást, amely leginkább a göndör és hullámos hajúaknál jelentkező probléma. Védik a hajat a nap okozta UV-sugárzástól, nem engedik, hogy a környezeti ártalmak tönkretegyék a haj szerkezetét és nem utolsó sorban megkönnyítik a fésülést. A haj elég sérülékeny része a testünknek, folyamatosan érintkezik a külső környezettel. Ahogyan a sült krumpli illata beleivódik, úgy marad benne az összes káros anyag, ami a levegőben kering - csak nem mindig vesszük észre.


Maszk vagy kondicionáló?


Maszkot általában akkor használj, ha komoly probléma van a hajaddal, vagy vastag szálú a hajad. Ebben koncentráltabban vannak jelen a hatóanyagok, felkenése után néhány percet célszerű zuhanysapka alatt töltened.


A kondicionáló ennél gyorsabban hat, a hajad állagát őrzi meg, javítja az apró hibákat. A biztonság kedvéért legyen otthon mindkettő, hiszen sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged.

Irány a webshop!