Kényelem, esztétika, pihenés – Mindez az otthoni műfű alkalmazásával

A műpázsit egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elmúlt években, így egyre több otthon kertjében lehet látni. Már persze ha igazán szemfülesek vagyunk, ugyanis a mai, igazán minőségi műgyepek rendkívül élethűek.


Az akciós kültéri műfű telepítése több szempontból is előnyös otthon. Sokan amiatt nem mernek mellette dönteni, mert tartanak a mű látványtól, azonban ez alaptalan félelem. A közismert, csúnya műfüvek jellemzően nagyon olcsók és csúnya látványt nyújtanak, így valóban elrettentő hatásúak. Viszont a mai, modern technológiával készülő típusok esetében komoly elvárás, hogy esztétikus megjelenéssel rendelkezzenek.


Gondozásmentes gyep


A legfőbb előny, ami a műfű mellett szól és ami miatt a vásárlók is mellette érvelnek, hogy nem kell gondozni, lenyírni vagy locsolni. Emellett a veszélyes gyomirtó szerek alkalmazását is meg lehet úszni. Ahhoz, hogy a hagyományos, természetes pázsit szép legyen, rengeteg munkát kell belefektetni. Manapság a legtöbb ember kevés szabadidővel rendelkezik és ami van, azt sem szeretné kertgondozással tölteni, hanem inkább a családtagjaival lenne vagy pihenne.


A műfű egyszerűen csak szép, anélkül, hogy heti vagy napi szinten foglalkozni kellene vele. Ráadásul így a víz- vagy villanyszámlát sem növeljük azzal, hogy beindítjuk a fűnyírót vagy végiglocsoljuk a kertet, vagyis költséghatékony megoldás. Ráadásul a valódi gyepszőnyeg esetében a rendszeres ápolás és gondozás sem feltétlenül garancia arra, hogy a pázsit szép lesz.


Állatbarátok és kisgyermekesek számára is tökéletes


Az állattartók és a gyermekes családok számára általában komoly dilemmát jelent, hogy a műfű megfelelő választás-e. A szakemberek vélekedése szerint mindenképpen. A strapabíró, mesterséges gyep nem fakul ki, nem színezi el az állat vizelete és attól sem kell tartani, hogy a gyerek letépi és a szájába veszi a fűszálakat. Attól sem kell tartani, hogy a kutya esetleg gödröt ás bele.


Egész évben csodaszép zöld


Teljesen mindegy, hogy árnyékos részről vagy napos területről van szó, a mesterséges gyep egész évben szép zölden pompázik. Ahogy fentebb is említettük, ehhez nincs szükség semmiféle extra karbantartásra. Évszaktól függetlenül gyönyörködhetünk a szép kertben.


Környezetbarát alternatíva


Ellentmondásosnak tűnhet az a megállapítás, hogy a műfű környezetbarátabb, mint a rendes pázsit, azonban ez így van. Egyrészt ma már kaphatók száz százalékban újrahasznosítható típusok, másrészt jóval kevesebb erőforrás szükséges a mesterséges pázsithoz, mint a természetes gyephez. Például nincs szükség öntözésre, áramhasználatra a fűnyíróhoz, vagy gyomirtó, esetleg műtrágya használatára. Éppen ezért az elkötelezett környezetvédőknek sem lehet kifogása a csodaszép műfű ellen.


Irány a webshop!