Kell az a cumi a babának vagy nem? És mire figyeljünk oda, ha kell?!

A szoptatás és altatás kérdéskörei mellett a cumi az a tárgy, amely a leghevesebb vitákat váltja ki a szülőkből. Vannak, akik ellenzik, míg mások természetesnek tartják, hogy használják, s ha hiszed, ha nem, bizony a babák sem egyformák abban, hogy mi is róla a véleményük.


Az tény, hogy vannak dolgok, amelyek a cumi ellen szólnak, ahogy az is tény, hogy a kicsiket könnyen és gyorsan megnyugtatja, így a cumi használatának következtében nyugodtabb lehet a kicsi, könnyen megtanulhat vele elaludni és jobban átaludhatja vele az éjszakákat.


Ugyanígy tény, hogy nem a legegészségesebb holmi, ha nem bánunk vele megfelelően, hogy károsan befolyásolhatja a fogak fejlődését és a cumis babák gyakrabban járnak az oviban a logopédushoz is.


Az érveket és ellenérveket még hosszan sorolhatnánk, de ezúttal inkább azt szeretnénk, ha nyújthatnánk némi segítséget azoknak a családoknak, akiknek az életében a cumi már jelentős szerepet játszik.


HA MÁR HOMÁR...


Ha már úgy alakult, hogy cumis a csemetéd, akkor tarts mindig szem előtt néhány nagyon fontos tanácsot! Ezek közül az első, hogy a cumit rendszeresen fertőtlenítsd! Számos kórokozó megtelepedhet rajta, amely rossz hatással lehet a szájban meglévő egyensúlyra.


Mindig az életkornak megfelelő cumiméretet válassz! Ha elkezdődött a fogacskák kibújása, akkor érdemes arra is gondot fordítani, hogy olyan modellre térjetek át, ami nincs káros hatással a fogak növekedésére. Cseréld a cumikat rendszeresen!


Használjatok cumiláncot, hogy ne azonnal a földre pottyanjon, ha a kicsi kiejti a szájából! Így nem kell a rá tapadó szennyeződések miatt aggódnod. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban: legyen nálad mindig tartalék és akkor semmi akadály nem állhat az utatokba, mert mindig megvan az eszköz, ami meg tudja nyugtatni a kicsit, illetve segít neki elaludni.


MI MINDENNEK LEHET ÖRÜLNI A CUMI KAPCSÁN?


Az igazság az, hogy ha már úgy alakultak a dolgok, hogy a cumi fontos kiegészítővé vált a mindennapokban, akkor érdemes engedni a csábításnak és örülni azoknak a dolgoknak, amiknek a cumi kapcsán lehet. Például az olyan gyönyörű cumi kollekciók, mint amik a Bubbaland.hu Bibs cumijai között rátok várnak, képesek arra, hogy jó kedvre derítsenek titeket!


A Bibs colour cumik már 40 éve az anyák és a babák nagy kedvencei! Nemcsak azért kiválóak, mert a lehető legtökéletesebben idézik meg az anyai mellett, hanem azért is, mert az éjszakai változatok képesek világítani a sötétben, így ha a baba éjjel elhagyja a kiságyban, akkor sem kell lámpát kapcsolni ahhoz, hogy megtaláld. Ez a típusú cumi segít abban, hogy a szoptatás alatti technikát használják a babák a cumizás közben is, így elkerülhető a cumizavar.


A Bibs supreme pillangó cumi a nagyobbacskáknak segít abban, hogy a kis fogak fejlődését ne befolyásolja hátrányosan a cumizás. Ezekkel a cumikkal úgy élvezhetitek a cumizás kínálta előnyöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerülitek közben a hátrányokat!

Irány a webshop!