Kártyajátékok nagy családdal?

A kártyázás az egyik legjobb tevékenység: kikapcsol, szórakoztat, tanít, összehozza a családot. Ha csak tehetjük, játsszunk minél többet, mert ez nagyon jó hatással van felnőttre és gyerekre egyaránt. Szerencsére ma már nemcsak 4 fős kártyajátékok léteznek: 6 fős, izgalmas kártyapartit is összehozhatunk. Mutatjuk, mi kell ehhez!


A kártyázás hatása a gyermekek fejlődésére


Nagyon jó fejlesztő hatása van a kártyázásnak. A kártya azért jó dolog, mert nem kerül sokba, nem foglal nagy helyet, színes, érdekes tárgy, könnyen pótolható, ha például elszakad. A kicsiknek még a Fekete Péter típusú kártyák vagy a memóriakártyák valók, de érdemes szétnézni a Compaya társasjátékbolt kártyajátékai között, ha ennél többre vágyunk.


Itt ugyanis számos különleges játék kapható, óvodások, iskolások, de még a felnőttek is találnak számukra érdekes kártyajátékokat. Nem csak magyar kártya, francia kártya vagy az UNO szerezhető be innen, hanem díjnyertes társasjátékok, készségfejlesztő játékok is.


Tudvalevő, hogy a játék a lehető legjobb fejlesztő módszer, amivel a kisgyermekek képességeinek kialakulását, javítását végezhetjük. Játszani mindenki szeret, sőt a játék tanít is. Éppen ezért fontos, hogy aki kisgyermeket nevel, minél többször üljön le vele játszani, közösen tevékenykedni.


Milyen képességeket fejleszt a kártyázás?


Felsoroljuk, mik azok a képességek, melyeket elsajátíthat egy gyermek a közös kártyajátékok során:


  • Figyelem
  • Koncentráció
  • Kudarctűrés
  • Együttműködés
  • Logika
  • Stratégiai szemlélet
  • Fegyelem
  • Kommunikáció, önkifejezés


Persze ezeken kívül fejlődik még a finommotorikus képesség is, az empátia, a türelem is. A hosszabb játékidő a kitartásra nevel.


A kártyázás legnagyobb haszna azonban az, hogy szórakoztat, kikapcsol. Képes elfeledtetni velünk a problémákat, új nézőpontokat ad a bajok megoldásához.


Fontos, hogy rendszeresen kártyázzon a család, és már az egészen kicsi gyerekeket is bevonják a játékba.


Az egyik legjobb kártyajáték 6 főre


Ha nagy a család, akkor is érdemes néha-néha összetrombitálni mindenkit, hogy közösen játszanak. Bár nehéz olyan kártyajátékot találni, amelyet 6 főre terveztek, de nem lehetetlen. A Compayánál több ilyen is kapható, ezek közül a Zangle! nevű játékot mutatjuk most be.


A Zangle! egy népszerű családi társasjáték 6 éven felülieknek. Szabályai egyszerűek, bár nagyon nagy figyelem, összpontosítás szükségeltetik végrehajtásukhoz.


A kártyákon színes háromszögeket találunk, ezeket kell tükrözni, fordítani, kombinálni, hogy létrejöjjön egy olyan alakzat, mint ami a lerakott lapok között is látható. Persze, van, hogy eltévesztjük a nagy kapkodásban a kombinációk létrehozását, de sebaj! Attól jó ez a játék, hogy nevetésre is ad alkalmat, miközben a koncentrációt is fejleszti.


A játék további előnye, hogy háromféle módon is játszható, van szóló változata is. Egy kör körülbelül 45 percig tart, de állítólag nem lehet megunni.


Irány a webshop!