Karcfestéssel a kreatív blokk ellen

A kreativitás egy vicces dolog. Néha az ihlet annyira elkapja a művészeket, hogy addig nem állnak fel, amíg be nem fejezik a művet. Máskor pedig egyszerűen nincs kreatív szikra. Ilyenkor általában csak az üres papírlapot bámulod készen állva egy ötlet megjelenésére.


Az egyik módja annak, hogy kitörj ebből a mókuskerékből és végre megtaláld a fantáziadús oldalad, ha kipróbálsz egy új kreatív hobbit. Ez ugyanis remekül elvonja a figyelmet, de olyan módon is stimulálja az elmét, ahogyan a művészek szokásos közege nem.


Ha készen állsz, hogy új lehetőségeket fedezz fel, akkor bemutatjuk számodra a legújabb őrületet, amely nem más, mint a karcfestés. Lehet, hogy ez elsőre gyerekesnek hangzik. Hiszen sokan közülünk utoljára még az általános iskolában végeztünk hasonló tevékenységet. De hidd el, hogy a Kreactivity Webáruházban is megtalálható karcképek nem csupán az életedet színesítik meg majd, hanem segíthetnek abban is, hogy magad mögött hagyd a stresszt, és felfedezd a saját kreativitásod varázsát.


Miért is lehet ez a hobbi előnyös számodra?


Elég csupán 45 percet eltöltened ezzel a tevékenységgel naponta, és a stresszhormon, a kortizol szintje csökkeni fog a szervezetedben. Ez főként annak köszönhető, hogy ilyenkor elfeledkezel kicsit a mindennapjaidat megnehezítő tényezőkről. Így pedig már az elméd képes ellazulni.


Egy kreatív blokk az önbecsülésedet is nagyon meg tudja tépázni. Amikor viszont a karcfestés segítségével valami csodálatosat alkotsz, dopamin szabadul fel a szervezetedben, amelyet boldogsághormonként is ismernek. Vagyis örömet és elégedettséget érzel majd, miután a kész mű felkerül a faladra.


De a legfontosabb talán számodra az, hogy ez a tevékenység nagyban elősegíti a kreativitást és a problémamegoldó készség javulását. A karcfestés körülbelül hasonló módon készíti fel az agyat a bonyolultabb funkciókra, mint amikor egy új nyelvet sajátítasz el.


Mire lesz szükséged ennek az elkezdéséhez?


Lényegében semmire, hiszen a Kreactivity karcfestő szettjei minden olyan dolgot tartalmaznak - a vásznat, az előre elkészített mintát és a kaparót -, amely nélkülözhetetlen ehhez a kreatív tevékenységhez.


A használatuk is rendkívül egyszerű


Mindössze annyi a teendőd, hogy a szetthez mellékelt pálcikával lekaparod a fekete kartonon a szürke felületet, aminek köszönhetően folyamatosan kirajzolódnak majd a színek és a formák. Fontos megjegyezni azonban, hogy ez a pálcika a kaparás során életlenné válhat. Emiatt nem árt időnként kifaragni.


A karcképek alapjáraton keret nélkül érkeznek, de természetesen kerettel együtt is megrendelheted őket. Ilyenkor már előre egy vakrámára vannak rögzítve, hogy az elkészítés után egyszerre felkerülhessenek majd a falra.


Végső gondolatok


A kreatív blokk az utolsó dolog, amire szükséged van, ha az egész munkád a találékonyságra épül. De ez nem szabad, hogy gátoljon. Ahhoz, hogy túllendülj rajta, valami új dologgal kell próbálkoznod. Legyen az egy új környezet vagy akár egy relaxáló kreatív hobbi, mint amilyen például a karcfestés is.


Irány a webshop!