Ismerjük meg jobban a TBSZ által kínált lehetőségeket

A TBSZ vagy más néven Tartós Befektetési Számla igencsak népszerű opciónak számít a tudatos megtakarítók és befektetők körében. Persze a lehetőségeit szemügyre véve ebben nincs is igazán nagy meglepetés. A cikkben pontosan ezeket a lehetőségeket fogjuk jobban kibontani. Avagy igyekszünk rámutatni arra, hogy milyen előnyeink származhatnak a TBSZ számla nyitásából. Mindezek mellett a cikkből az is kiderül, hogy hol nyithatunk TBSZ számlát gyorsan és egyszerűen.

Dióhéjban a TBSZ lényegéről

A Tartós Befektetési Számla az egyik legelőnyösebb pénzügyi terméknek számít, ennek megfelelően kifejezetten sokan élnek is vele. Mégpedig azért, mert a TBSZ segítségével elkerülhető a kamatadó, miközben a kamatok, az osztalékok, valamint az árfolyamnyereségünk adózása is kedvezőbben alakulhat a segítségével.

Viszonylag alacsony kezdeti befektetéssel is elindítható, a gyűjtőév során pedig maga a befektetett pénzmennyiség tovább halmozható. A TBSZ azért is kimondottan előnyös opció, mert meglehetősen rugalmas konstrukciónak számít, sok lehetőséget tartogatva.

A Tartós Befektetési Számla nyitásának és működésének a sajátosságai

A Tartós Befektetési Számla nem túl összetett, felhasználóként előzetesen jól átláthatók a lehetőségei. A legfontosabb tudnivaló vele kapcsolatban, hogy egy ötéves periódusban kell gondolkodnunk. Ez arányosan egy gyűjtőévből, majd pedig egy három plusz kettő éven át tartó lekötési időszakból áll össze.

Amennyiben tervezzük a TBSZ alszámla nyitását, akkor ezt meglehetősen egyszerűen meg tudjuk oldani. Ha példának okáért a Random Capital Zrt. ügyfelei vagyunk, akkor a Netboon kereskedési rendszer „Személyes” menüpontját célszerű választanunk.

Itt mindössze néhány kattintásra lesz csak szükség, és elektronikusan máris el tudjuk indítani a TBSZ megnyitását.

Ezekre a lehetőségekre számíthatunk évről évre a TBSZ kapcsán

A TBSZ-en lekötni kívánt pénzösszeg jogszabályban meghatározott legalacsonyabb összege 25 ezer forint. A gyűjtőév során van lehetőség további befizetésekre is, egészen a számlanyitás évében december 31-ig. Amikor a gyűjtőév lezárult, onnantól kezdve befizetést már csak új TBSZ számlára tudunk tenni.

Egy szolgáltatónál éves viszonylatban egy TBSZ-t nyithatunk. Ha ennél többre van szükségünk, akkor több szolgáltatóval kell megállapodást kötnünk. A továbbiak annak fényében alakulnak majd, hogy mikor döntünk majd a forráskivonás mellett.

Fontos tényező lehet pluszban az is, hogy részleges vagy pedig teljes kivét áll a szándékunkban. Az erre vonatkozó adóterhekről ajánlott előzetesen is tájékozódni azért, hogy a legelőnyösebb döntést hozzuk meg.

Ha már a lehetőségeknél tartunk, adott esetben a TBSZ áthelyezése is felmerülhet. Ez is megoldható igény szerint, mégpedig az eredeti lekötési idő figyelembevételével.

Irány a webshop!